Ajankohtaista

Ajankohtaista

Kirjastojen arvot - vastaa kyselyyn

Yleisten kirjastojenympäristötietoisuus 2020-luvulle –hanke toteutti kyselytutkimuksen kirjastojen ympäristötietoisuudesta syksyllä 2020. Kyselyssä kirjaston arvoja lähestyttiin Sitran Megatrendien ja kirjastojen tulevaisuuteen vaikuttavien ilmiöiden kautta. Vastaamalla tähän kyselyyn autat meitä saamaan selvemmän kuvan kirjastoille keskeisistä arvoista ja arvoihin liittyvistä ilmiöistä ja palveluista.

Lue lisää artikkelista Kirjastojen arvot - vastaa kyselyyn

Vastuullisuus Celian arjessa – kestävän kehityksen tavoitteet mukana toiminnassa

Celia on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen erikoiskirjasto, jossa YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda2030 on saanut huomiota viime aikoina.

Lue lisää artikkelista Vastuullisuus Celian arjessa – kestävän kehityksen tavoitteet mukana toiminnassa

Kirjailijavierailu: Kaisa Happonen ja Karri "Paleface" Miettinen & Ilmastotekokirja

​​​​​​​Perjantaina 10.9.2021 kirjailijat Kaisa Happonen ja Karri Miettinen vierailivat Vuosaaren lukiossa esittelemässä Ilmastotekokirjaansa. Vierailu oli osa Hiilineutraali Helsinki 2035 –opintokokonaisuutta ja Nuoret ja ympäristötunteet -hanketta.

Lue lisää artikkelista Kirjailijavierailu: Kaisa Happonen ja Karri "Paleface" Miettinen & Ilmastotekokirja

IFLA Library Map

Kirjastojen ympäristötietoisuus 2020- luvulle hanke järjesti keväällä 2021 työpajan, jossa IFLAn Kristine Paberza esitteli IFLAn Library Map of the World –sivustoa. Sivusto on foorumi, joka tarjoaa näköaloja kirjastojen SDG-tarinoihin.

Lue lisää artikkelista IFLA Library Map

IFLA SDG Workshop

Mitä YK:n Agenda 2030 -tavoitteet eli Sustainable Development Goals (SDG) tarkoittavat kirjaston osalta? Kirjastojen ympäristötietoisuus 2020- luvulle hanke järjesti keväällä 2021 työpajan, jossa asiaan paneuduttiin IFLAn Kristine Paberzan johdolla.

Lue lisää artikkelista IFLA SDG Workshop

Oulun kaupunginkirjaston hanke voitti IFLA Green Library Award 2021 –palkinnon

Green Library Award 2021 -tunnustus myönnetään vuosittain ympäristötietoiselle kirjastolle ja projektille. Oulun kaupunginkirjaston hanke, Vastuullinen kirjasto ympäristötietoisuuden edistäjänä, valittiin voittajaksi omassa kategoriassaan Green Library Project.

Lue lisää artikkelista Oulun kaupunginkirjaston hanke voitti IFLA Green Library Award 2021 –palkinnon

97 lukupiiriä ilmastonmuutoksesta

Tammikuusta kesäkuuhun 2021 ilmastolukupiirikampanja keräsi ihmiset yhteen lukemaan ja keskustelemaan ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta. Mitä lukupiirien vetäjät ja osallistujat ilmastolukupiireiltä saivat? Entä kirjastot?

Lue lisää artikkelista 97 lukupiiriä ilmastonmuutoksesta

Tunnustuksia pohjoisesta: mitä ympäristöhanke minulle opetti

Kirjastojen ympäristötietoisuus 2020 -luvulle hankkeessa on mukana myös Rovaniemen kaupunginkirjasto. Mitä hanke ja kirjastojen ympäristötyön pohtiminen ovat merkinneet Rovaniemeltä mukana olleelle Kimmo Korteniemelle?

Lue lisää artikkelista Tunnustuksia pohjoisesta: mitä ympäristöhanke minulle opetti

Kirjastofillarointi edistää ympäristötietoisuutta

Mitä saadaan, kun yhdistetään joukko kirjastoista ja pyöräilystä innostuneita ihmisiä? Kirjastofillarointi, tietysti! Kirjastofillarointi-tapahtuma on järjestetty Uudellamaalla kaksi kertaa, ja seuraavan kerran pyöräillään 26.8.21 Oodista Fyyriin Kirkkonummelle.

Lue lisää artikkelista Kirjastofillarointi edistää ympäristötietoisuutta

Ekohyllyt Helsingin kaupunginkirjaston kelluvassa kokoelmassa

Ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuuden kaventaminen, luonnonvarojen ylikulutus - miten yleiset kirjastot voisivat ottaa aktiivista roolia ilmasto- ja ympäristökysymysten edistämisessä ja kulttuurisessa muutoksessa? Yksi tapa vaikuttaa on nostaa teemaa esille asialle omistetun teemahyllyn avulla.

Lue lisää artikkelista Ekohyllyt Helsingin kaupunginkirjaston kelluvassa kokoelmassa