Info

Kirjastot.fi on kaikille avoin kirjastoverkkopalveluiden kokonaisuus, jonka ajankohtaisosioista voit tilata myös tiedotteet sähköpostiisi luomalla tunnukset ja tilaamalla tämän jälkeen haluamasi omaan sähköpostiisi. Sivusto sisältää perustietoa kirjastoalasta ja alan ammattitietoa. Kirjastot.fi mahdollistaa myös alan sisällä ajankohtaisen tiedon välittämisen eri välinein.

Kirjastot.fi-sivuston tuottaa ja ylläpitää Helsingin kaupunginkirjaston Valtakunnalliset kehittämispalvelut yhdessä kirjastoalan toimijoiden kanssa. Kokonaisuuteen kuuluu myös omina sivustoinaan toimivia palveluja: Kirjastokaista.fi, Makupalat.fi, Musiikkikirjastot.fi, Kirjasampo.fi ja muita suoralla osoitteella toimivia palveluja. Näihin pääset Kirjastot.fi:n etusivulta tai käyttämällä Hakemisto AÖ -luetteloa.

Kirjastot.fi-toimituksen tavoittaa parhaiten sähköpostitse osoitteella toimitus@kirjastot.fi tai palautelomakeella. Myös Kirjastot.fi-ylläpitoon liittyvät tukipyynnöt kannattaa lähettää ensisijaisesti sähköpostitse. Kiireellisissä tapauksissa: puh. 09 310 85280 tai jätä viesti vastaajaan.

Julkaisutiedot

Päätoimittaja: Matti Sarmela
Julkaisija: Valtakunnallinen kehittämisyksikkö, Helsingin kaupunginkirjasto – valtakunnallista kehittämistehtävää hoitava kirjasto.
Kirjastot.fi-palvelukonaisuus on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama.
URN: NBN:fi-fe19981136

Kirjastot.fi-verkkopalvelu (alunperin nimellä "Syke, Suomen yleisten kirjastojen etusivu") julkaistiin ensimmäisen kerran kesäkuussa 1995.

Tiedota Kirjastot.fi:ssä

Kirjastot.fi tavoittaa varsin kattavasti kirjastot ja kirjastopalveluista kiinnostuneet. Julkaisemme kirjastopalveluihin, erityisesti kirjastojen verkkopalveluihin, sekä kirjastoalan ammattiasioihin liittyviä uutisia ja tiedotteita. Uutiset ja ilmoitukset voi tilata sähköpostiin rekisteröitymällä ja luomalla Kirjastot.fi-tunnukset. Tämän jälkeen voi tilaukset tehdä kirjautuneena Oma sivu-toiminnon kautta.

Kirjastoille tiedottamisen vaihtoehtoja

Kirjastoalan uutiset: Lähetä tiedotteesi teksti Kirjastot.fi-toimitukselle tai tallenna se Uutis-lomakkeella. Uutinen julkaistaan kun toimitus on tarkistanut sisällön.

Ilmoitukset: Avoimia työpaikkoja, Koulutus ja seminaarit, Ilmoitukset ja kampanjat.
Ilmoituksen voit tallentaa itse lomakkeelle. Se julkaistaan kun toimitus on tarkistanut sisällön. 

Keskustelufoorumit: Tiedotteet ja uutiset, johon halutaan kommentteja, kannattaa julkaista myös foorumeilla.

Kustantajat: julkaisujenne esittelyitä ja tiedotteita voi lähettää Pienkustantajien uutuuksia -palstalle.

Kaikki viestit, ilmoitukset ja tiedotteet ovat tilattavissa myös RSS-syötteenä.

Kirjastojen yhteystiedot: luovutamme kunnan-/kaupunginkirjastojen yhteystiedot excel-taulukkona harkinnan mukaan lähinnä pienkustantajille ja järjestöille julkaisutiedotteiden kirjastoille lähettämistä varten.

Kirjastoalan hallinnolliset, kaikille kunnan-/kaupunginkirjastoille tarkoitetut tiedotteet: ota yhteyttä toimitukseen toimitus@kirjastot.fi.