Tekijänoikeus

Tekijänoikeus ja siihen liittyvä lainsäädäntö määrittävät monessa suhteessa ne puitteet, joissa kirjastot voivat palveluitaan tarjota ja rakentaa. Samalla ne ovat se perusta, jolla ihmisen luovuuden tulosten julkaiseminen ja levittäminen pääosin toimii.

Kirjastoalalla toimivilla on monta syytä tuntea tekijänoikeutta ja lainsäädäntöä. Kysy tekijänoikeudesta -palvelu pyrkii auttamaan tekijänoikeuteen liittyvien ongelmatilanteiden ratkaisemisessa tarjoamalla kysymys- ja vastauspalvelun sekä linkkejä taustatiedon hankkimiseen.

Kysy tekijänoikeudesta on osa Kysy kirjastonhoitajalta -palvelua. Kysymykset ja vastaukset tallentuvat Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun arkistoon. Palveluun voi lähettää tekijänoikeuteen kirjastojen näkökulmasta liittyviä kysymyksiä. Kaikkiin kysymyksiin pyritään vastaamaan. Kysymyksiin vastaa joku tekijänoikeuteen perehtynyt kirjastoalalla työskentelevä. Vastaukset ovat kollegiaalisia neuvoja, eikä niihin sisälly ”juridista takuuta”. Mikäli et halua, että kysymys vastauksineen näkyy julkisessa arkistossa, mainitse siitä lisätiedot-kentässä.

Kysy tekijänoikeudesta