Kirjastossa töissä!

Kirjastoala on hyvin verkostoitunut ja valtakunnallista toimintaa on paljon. Kirjastossa työskennellessä on hyvä tietää arkisten asioiden lisäksi alan käytännöistä ja yhteisistä linjauksista. Valtakunnallisia tietolähteitä seuraamalla ja tilaamalla Kirjastot.fin uutiset ja ilmoitukset omaan sähköpostiin saa tietoa koko kirjastoalaa koskettavista asioista.

Osaamista voi vahvistaa osallistumalla koulutuksiin ja seminaareihin, sekä seuraamalla suoralähetyksiä, tai katsomalla tallenteita. 

Kirjastoalan koulutusilmoitukset löydät Kirjastot.fi:n koulutuskalenterista.

Kirjastokaista.fi lähettää alan seminaareja suoralähetyksinä ja tallenteet löytyvät Koulutuskanavalta.

Yksin tai ryhmissä opiskeltavat etäkurssit löytyvät Liboppi.fi:stä.

Alueellista kehittämistehtävää (AKE) hoitavilla kirjastoilla on sivustoja ja uutiskirjeitä, joiden anti ei rajoitu maantieteellisesti. AKE-kirjastojen viestintäkanavat someryhmineen löytyvät täältä.

Seinäjoen kaupunginkirjastolla on valtakunnallinen erityistehtävä, joka on lasten ja nuorten lukemisen edistäminen. Lasten ja nuorten parissa tehtävään kirjastotyöhön liittyvää tietoa löytyykin  SJK Erte verkkosivuilta.

Monikielinen kirjasto on myös erityistehtävä, jonka tarkoituksena on palvella kaikkia Suomen kirjastoja tarjoamalla eri kielisiä siirtokokoelmia. Niitä voi tilata oman kirjaston asiakkaille lainattavaksi. 

Kirjastoalaan liittyviä julkaisuja löytyy Kirjastot.fi:n sivuilta.

Tervetuloa työskentelemään monipuolisella kirjastoalalla!

Vihreäpaitainen nainen ja ajatuskupla: Kirjastossa töissä?!!