Tietoa Monikielisestä kirjastosta

Tehtävä

Monikielinen kirjasto tarjoaa Suomessa asuvalle vieraskieliselle väestölle kirjastopalveluita. Olemme toimineet vuodesta 1995. Kirjaston eri kieliset kokoelmat ovat Pasilassa, Helsingin kaupunginkirjastossa.

Monikielinen kirjasto saa avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Aineiston hankinta

Monikielinen kirjasto hankkii aineistoa kaikkien Suomen kirjastojen yhteiskäyttöön sellaisilla kielillä, jotka meillä ovat harvinaisemmin puhuttuja. Me emme hanki aineistoa seuraavilla kielillä: pohjoismaiset kielet, englanti, saksa, ranska, italia, espanja, viro ja venäjä.

Suomessa kirjastot hankkivat asukaspohjansa mukaan vieraskielistä aineistoa asiakkaidensa tarpeisiin, myös meillä harvinaisilla kielillä. Monikielisen kirjaston kokoelma tukee muiden yleisten kirjastojen asiakaspalvelua.

Monikielisen kirjaston henkilökunta auttaa kirjastoja vieraskielisen aineiston hankinnassa ja antaa tietoa aineiston hankintapaikoista.

Katso, mistä hankimme aineistoa eri kielillä.

Kokoelma

Monikielinen kirjaston on kaikille avoin. Meidän kokoelmassa on kirjoja, äänikirjoja ja e-kirjoja yli 80 kielellä lapsille, nuorille ja aikuisille. Kirjastossa on myös aikakauslehtiä, musiikkia ja elokuvia.

Voit lainata Monikielisen kirjaston aineistoa oman lähikirjastosi kautta. Lainaaminen ei maksa mitään.

Monikielisen kirjaston ja Helsingin kaupunginkirjaston yhteiset kirjakokoelmat ilmenevät kokoelmatilastosta (pdf) .

Lisätietoja: monikielinen.kirjasto@hel.fi.

Olemme myös Facebookissa: www.facebook.com/monikielinenkirjasto.