Koulutus ja seminaarit

Aukiolosta yhteisöllisyyteen - ajankohtaista omatoimikirjastoista

Mitä muuta omatoimikirjasto on kuin tila, joka on pidempään käytössä? Millaisia omatoimikirjastoihin liittyviä hankkeita kirjastoilla on? Miten turvallisuusasiat pitää järjestää? Mitä nuoret haluavat (omatoimi)kirjastolta? Mitä aluehallintoviraston kirjastotoimen kysely kertoo omatoimikirjastoista? Millainen on laitevalmistajien tarjonta? Päivän aikana tarkastellaan omatoimikirjastoja eri näkökulmista.

AKE-kirjastoilla on syksyn aikana myös omatoimikirjastojen suunnitteluun ja toteuttamiseen liittyviä päiviä mm. 17.9. Isojoella (AKE Vaasa) ja 5.11. Tampereella (AKE Tampere).

Tervetuloa Finna Luokkahuoneen julkistuswebinaariin 1.10.2019!

Hei!

Finna Luokkahuone on Finna.fi:n uusi sisältökokonaisuus, joka tuo Finna.fi:n aineistoja ja niihin liittyviä uusia oppimateriaaleja opettajien ja koulujen käyttöön.

Kansalliskirjasto järjestää Finna Luokkahuoneen julkistuswebinaarin tiistaina 1.10.2019 klo 10-11.30.

Osallistu webinaariin ja kuule ensimmäisten joukossa Finna Luokkahuoneesta, sen mahdollisuuksista organisaation markkinoinnissa ja pedagogisen työn tukena, sekä uusista toiminnallisuuksista ja jatkosuunnitelmista.

Kirjastopolitiikka Ruotsissa ja Suomessa – yhteiset tavoitteet ja visiot?

Tervetuloa seminaariin ajankohtaisesta kirjastopolitiikasta Ruotsissa ja Suomessa!

Ruotsin ehdotuksessa uudeksi kansalliseksi kirjastostrategiaksi ehdotetaan valtakunnallisia digitaalisia kirjastopalveluita. Myös Suomessa on pitkään työskennelty valtakunnallisten digitaalisten kirjastopalveluiden puolesta.

Missä mennään -webinaari 20.9.2019

Kansalliskirjasto järjestää perjantaina 20.9.2019 klo 10.00 - 11.15 Missä mennään -webinaarin.
Webinaarissa kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus kuulla Kansalliskirjaston palveluiden ja hankkeiden ajankohtaisista asioista.

Tällä kertaa kuullaan mm. FinELibin lehtineuvotteluista, Finnan käyttäjätutkimuksen tuloksista sekä kysytään mikä on Annif. Lisäksi ajankohtaista YSAsta Ysoon siirtymisestä sekä Kohan käyttöönottojen tilanteesta.

Kirjallisuusterapiaohjaajakoulutus

Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää kirjallisuusterapian perusteisiin ja käytännön menetelmiin sekä antaa valmiuksia käyttää niitä omalla ammattialueellaan. Koulutus on ammatillista täydennyskoulutusta,
jonka suorittamisen jälkeen osallistuja voi käyttää nimikettä kirjallisuusterapiaohjaaja, joka ei ole Valviran
nimikesuojattu ammattinimike.

Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, kasvatus- tai kirjastoalalla työskenteleville, seurakuntien ohjaus- tai neuvontatyössä sekä sielunhoitotyössä toimiville henkilöille.

Celian kyselytunti kirjastoille ti 17.9. klo 9-10

Onko sinulla mielessäsi kysymys, johon haluaisit vastauksen Celiasta? Tai haluatko muuten rupatella Celiaan liittyvistä asioista työssäsi? Tule mukaan Skype-kyselytunnille! Mukaan voi tulla myös vain kuulolle.

Tällä kertaa ajattelimme puhua ainakin tietoturvamuutoksista ja salasanojen vanhenemisesta, mutta mennään myös sen mukaan, mitä haluatte kuulla ja minne keskustelu vie.

Pohjoismainen arkisto- ja researchkonferenssi

Yle Arkisto järjestää pohjoismaisen arkisto- ja researchkonferenssin Helsingissä 24.-25.10.2019.

Konferenssin teemoina ovat tiedonhankinta ja -haku, joten konferenssi sopii aivan erinomaisesti mm. kirjastoammattilaisille.

Kiinnostavien esitysten lisäksi sinulla mahdollisuus kehittää osaamistasi tiedonhaun workshopissa.

Käy tutustumassa monipuoliseen ohjelmaan, vinkkaa kollegoillesikin ja ilmoittaudu mukaan konferenssin verkkosivuilla https://researchconference2019.wordpress.com/

OKM:n lukutaitoseminaari: Sillat voitetaan kulkemalla niitten ylitse

OHJELMA

Kysymmekö oikeita kysymyksiä? Ilkka Turunen, Team Finland Knowledge –lähettiläs, UM

Lukutaito on avain maailmoihin! Olli-Pekka Heinonen, pääjohtaja, OPH

Lukutaito unelmien rakennuspalikkana ja kehittämissuunnitelman perustana! Anne Onnela, sivistysjohtaja, Sodankylän kunta

Kirjasto lukutaitosiltana Mervi Heikkilä, kirjastotoimenjohtaja, Seinäjoen kaupunginkirjasto / Lasten ja nuorten lukemista edistävät valtakunnalliset kirjastopalvelut

Musiikkioppilaitoskirjastolaisten webinaari: Finna ja Koha

Musiikkioppilaitoskirjastolaisten webinaari ke 9.10.2019 klo 13.00-14.30: Finna ja Koha

Musiikkioppilaitoskirjastolaisten yhteinen toimintaryhmä MUSKA järjestää historiansa ensimmäisen webinaarin keskiviikkona 9.10. klo 13.00 alkaen. MUSKA-webinaarien on tarkoitus käsitellä kirjastolaisten piiristä tulleita ajankohtaisia aiheita, kiinnostavia uutuuksia musiikkikirjastojen maailmasta, järjestää koulutustilaisuuksia ja kaikista tärkeimpänä, toimia tiedonjakajana ja yhteisöllisyyden rakentajana.