Koulutus ja seminaarit

Lukijoiden tekemisen taito (Oulu)

”Jotakin korville, silmille, paljon sydämelle ja joskus jotakin koko keholle.”

Agneta Möller-Salmela, lukemisen innoittaja

Innostavan lukemisen luennolla löydät omia voimavarojasi ja oman tapasi inspiroida. Luennolla käydään läpi menetelmiä ja työskentelytapoja, joilla lapsia ja nuoria voi innostaa lukemaan taiteellisesti, kirjallisesti ja pedagogisesti parhaalla mahdollisella tavalla. Koulutuksessa käydään läpi keinoja valmistautua ääneenlukuhetkiin.

Tiedolla johtamisen työkalut kirjastossa, Itä-Suomi

Itä-Suomen aluehallintovirasto järjestää tiedolla johtamisen koulutusta. Koulutus on kaksiosainen, ja se toteutetaan Skypellä aamupäivisin 27.3.2019 ja 1.4.2019 kello 8.30-12.00 välisenä aikana. Koulutuspäivillä on eri sisältö, ja ne muodostavat yhdessä osaamisen kehittämisen ja tietojohtamisen tiedonlähteiden kokonaisuuden.

Reshape 2019

Tervetuloa Reshape 2019 -konferenssiin! Reshape järjestetään nyt kolmatta kertaa, ja ensimmäistä kertaa keskustakirjasto Oodissa. Reshape 2019 kerää eri maiden kirjastoammattilaisia toukokuiseen Helsinkiin. Puhujina on eri alojen asiantuntijoita eri puolilta maailmaa, sekä kirjastoista että muualta.

Tämän vuoden teemana on Reshaping Lives and Libraries. Teemaa lähestytään työnteon näkökulmasta: miten muuttuva työkulttuuri ja digitaaliset innovaatiot vaikuttavat työhömme ja palveluihimme?

Webinaari RDA Toolkit -palvelun käytöstä

Kansalliskirjasto ja Kuvailusääntöpalvelu järjestävät webinaarin RDA Toolkit -palvelun käytöstä tiistaina 12.3.2019 klo 10-11.

Webinaarissa keskitytään RDA Toolkitiin välineenä. Kuvailusääntötekstin sisältöä ei käsitellä muuten kuin tekstin rakenteen osalta. Ennen webinaaria julkaistaan Kuvailusääntöpalvelun verkkosivulla lyhyt esittelyvideo, joka toimii johdantona webinaariin.Webinaarin verkko-osoitteesta ja esittelyvideosta tiedotetaan myöhemmin.

Kehitysvammaiset asiakkaana (ennakkotieto)

Koulutuksessa käydään läpi, miten huomioida kehitysvammaisen asiakkaan erityistarpeet asiakaspalvelukohtaamisessa, vuorovaikutuksessa, ryhmätilanteissa tai yleisemmin kirjastopalvelujen järjestämisessä.

Aamupäivän osiossa luento ja keskustelua. Iltapäiväosiossa harjoituksia, teorian liittäminen omaan työhön.

Kohderyhmä:

- yleisten kirjastojen asiakaspalvelussa työskentelevät
- lapsi- ja aikuisryhmien vetäjät
- kirjastopalveluja suunnittelevat sekä
- muut aiheesta kiinnostuneet.

Pohjoismainen arkisto- ja researchkonferenssi 2019: Call for speakers käynnissä

Yle Arkisto järjestää 24.-25.10.2019 pohjoismaisen arkisto- ja researchkonferenssin Helsingissä.

Konferenssin teemoina ovat tiedonhaku sekä arkistojen ja tietopalvelujen käyttö journalistisessa tiedonhankinnassa.

Ohjelman rakentaminen on meneillään ja call for speakers on nyt käynnissä.

Haluaisitko sinä tai kollegasi pitää 15-20 min esityksen konferenssissa?

Tarinatornado 15.3.

Järjestyksessään jo 8. Tarinatornado tarjoaa tänä vuonna runsaan päivän kirjojen parissa. Koulutuspäivä pidetään Raision kirjaston Martinsalissa perjantaina 15.3. klo 9.00 - 15.15 ja päivää voi seurata myös etänä.

Turun AKE-toiminnan lasten ja nuorten kirjastotyön ryhmä VarSat on suunnitellut koulutuspäivän, jossa tunteet läikkyvät niin seiskojen vinkkauksessa kuin ääneen lukevan aikuisen sylissä. Lisäksi päivästä saa eväitä tietokirjoista puhumiseen. Päivän ohjelman saat auki alla olevasta linkistä.

Tiedolla johtamisen työkalut kirjastossa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestää tiedolla johtamisen koulutusta. Koulutus on kaksiosainen, ja se toteutetaan Skypellä aamupäivisin 8.4.2019 ja 15.4.2019 kello 8.30-12.00 välisenä aikana. Koulutuspäivillä on eri sisältö, ja ne muodostavat yhdessä osaamisen kehittämisen ja tietojohtamisen tiedonlähteiden kokonaisuuden.

Opettelemme arvioimaan oman kirjaston tilannetta ja tulevaisuuden haasteita etsimällä tietoa eri järjestelmillä ja soveltamalla tietoa käytäntöön. Kouluttajana toimii Antti Seppänen Etelä-Suomen AVI:sta.

Kansainvälinen seminaari: Marrakeshin sopimus

Mikä on Marrakeshin sopimus ja mitä se merkitsee kirjastoille? Osallistu englanninkieliseen kansainväliseen seminaarin ti 12.3.2019 Helsingin keskustakirjastossa Oodissa klo 9-16 (Maijansali) ja kuule lisää Marrakeshin sopimuksesta ja saavutettavista lukemisen tavoista.

Seminaari on ilmainen ja tarkoitettu kaikille kirjastoille. Ohjelma ja linkki ilmoittautumiseen:
https://www.celia.fi/eng/marrakesh-treaty-action/

Ilmoittaudu viimeistään 24.2.2019.