Koulutus ja seminaarit

Kuuluuko asiakkaan ääni musiikkikirjastossa? -paneelikeskustelu suorana 26.4.

40-vuotisjuhlaa viettävän Suomen Musiikkikirjastoyhdistyksen kevätseminaari pidetään pe 26.4. Tampereen pääkirjasto Metsossa. Kirjastokaista suoralähettää seminaarista ”Kuuluuko asiakkaan ääni musiikkikirjastossa?” -paneelikeskustelun klo 13.30-15.00.

Keskustelemassa:
* Antti Impivaara, paneelin puheenjohtaja, Kirjastoseuran musiikki- ja mediatyöryhmä
* Maarit Helen, kokoelmapäällikkö, Tampereen kaupunginkirjasto

Musiikin kuvailupäivä

Kansalliskirjasto ja Musiikin metatiedon asiantuntijaryhmä järjestävät musiikkiaineiston kuvailupäivän keskiviikkona 15.5.2019 klo 10-15.45.

Päivän aikana käsitellään RDA-kuvailuohjeita, käytännön kuvailukysymyksiä ja sisällönkuvailua sekä visioidaan tulevaisuuden musiikkikuvailua. Päivä ei ole varsinainen RDA-koulutuspäivä.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille musiikkiaineiston kuvailijoille ja kuvailuasioista kiinnostuneille.

Melinda-päivä

Kansalliskirjasto järjestää Melinda-päivän torstaina 16.5.2019.

Päivän teemana ovat kuvailuympäristön ja käytännön kuvailun muutokset. Päivä tarjoaa Melindan kuvailijoille ajankohtaista tietoa, verkostoitumista ja keskustelua käytännön kuvailuaiheista.

Tilaisuus on suunnattu ensisijaisesti Melindassa mukana oleville kirjastoille.

Päivän tarkempi ohjelma sekä osallistumisohjeita löytyy Melindan asiakaswikistä.

Aika: to 16.5.2019 klo 10-15.45 (Ennen ohjelman alkua aamukahvitarjoilu klo 9.30 alkaen.)

PiKe-webinaari #9: Yhteiset palvelut verkossa 24/7

PiKe-webinaari #9: Yhteiset palvelut verkossa 24/7
Ke 8.5. klo 13 – 13.45

PiKe-webinaarisarja on jo edennyt yhdeksänteen jaksoon! Tulevassa webinaarissa viestinnän suunnittelija Päivi Litmanen-Peitsala Kirjastot.fi:stä käy läpi kaikille kirjastoille yhteisiä ja kirjastojen kesken yhdessä tuotettuja palveluita.

Palveluiden avulla asiakkaat saavat tietoa kirjallisuudesta, musiikista ja tiedonlähteistä ympäri vuorokauden.

Palvelumuotoilun merkitys kirjastojen asiakaskokemuksessa 22.5. Jyväskylä

Palvelumuotoilun menetelmillä voidaan parantaa kirjaston tarjoamaa asiakaskokemusta. Koulutuksen idea on pohtia konkreettisesti kirjastojen monikanavaista asiakaspalvelua ja reaalistaa oman kehittämisidean kautta palvelumuotoilua alueen kirjastoihin kirjastolaisten itse toteuttamina kehittämisprojekteina.

Koulutuksen ensimmäinen osa järjestetään toukokuussa ja toinen osa syksyllä. Viimeistään viikkoa ennen koulutuksen alkua kouluttajalle toimitetaan suunnitelmat omassa yksikössä tapahtuvasta kehittämisprojektin ideasta.

Palvelumuotoilun merkitys kirjastojen asiakaskokemuksessa 16.5. Tampere

Palvelumuotoilun menetelmillä voidaan parantaa kirjaston tarjoamaa asiakaskokemusta. Koulutuksen idea on pohtia konkreettisesti kirjastojen monikanavaista asiakaspalvelua ja reaalistaa oman kehittämisidean kautta palvelumuotoilua kirjastoihin kirjastolaisten itse toteuttamina kehittämisprojekteina.

Koulutuksen ensimmäinen osa järjestetään toukokuussa ja toinen osa syksyllä. Viimeistään viikkoa ennen koulutuksen alkua kouluttajalle toimitetaan suunnitelmat omassa yksikössä tapahtuvasta kehittämisprojektin ideasta. Jarkko kontaktoi tästä osallistujia erikseen.

PiKe-kehittäjätreffit to 25.4. etänä – aiheena suosittelupalvelut

Kehittäjätreffit to 25.4. – aiheena suosittelupalvelut
Skype for Business
To 25.4. klo 9 – 11

Ensimmäisten kehittäjätreffien aiheena on hieman aikasemmasta ajatuksesta poiketen henkilökohtaiset suosittelupalvelut. Keskustellaan siis aiheesta ja kehittämismahdollisuuksista yhdessä. Aikataulusyistä kehittäjätreffit toteutetaan nyt etänä.