Koulutus ja seminaarit

7.5.2024 Kansalliskirjaston webinaari kuntien yhteisestä E-kirjastosta

Marja Hjelt kertoo, kuinka kuntien yhteinen E-kirjastopalvelu on lähtenyt käyntiin, miten siihen pääsee vielä mukaan, kuinka sinne kirjaudutaan, mitä se käytännössä tarkoittaa ja vastaa mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Tule mukaan kuulemaan ja kysymään!

Tilaisuus on suomeksi.

14.5.2024 Kansalliskirjaston webinaari kuntien yhteisestä E-kirjastosta

Marja Hjelt kertoo, kuinka kuntien yhteinen E-kirjastopalvelu on lähtenyt käyntiin, miten siihen pääsee vielä mukaan, kuinka sinne kirjaudutaan, mitä se käytännössä tarkoittaa ja vastaa mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Tule mukaan kuulemaan ja kysymään!

Tilaisuus on suomeksi.

Voit ilmoittautua täältä

Musiikkikirjastoyhdistyksen kevätseminaari Tampereella 26.4.

Tervetuloa Suomen musiikkikirjastoyhdistyksen kevätseminaariin Tampereelle!

Perinteinen kevätseminaari järjestetään Tampereen Metsossa (Lehmus-Sali) perjantaina 26. huhtikuuta 2024 klo 10­–16. Ilmoittaudu mukaan!

Suomen musiikkirjastoyhdistys täyttää tänä vuonna 45 vuotta. Merkkivuoden kunniaksi yhdistys on kutsunut mukaan yhdistyksen entisiä puheenjohtajia. Luvassa on muistoja, mielipiteitä ja keskustelua.

Korkeakoulu- ja erikoiskirjastojen Finna-tapaaminen

Tervetuloa korkeakoulu- ja erikoiskirjastojen kevätkauden Finna-tapaamiseen!

Etätapahtuma tarjoaa laajan kattauksen ajankohtaista asiaa Finnasta. Tänä keväänä aiheita ovat mm. tekoäly, FIN-CLARIAH-hanke, pohjoissaamenkielinen Finna.fi sekä oppimisen sisältöjen uudistukset. Finna-tapaamisessa pureudutaan myös korkeakoulu- ja erikoiskirjastojen omiin teemoihin.

Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää ja ilmoittaudu >>

Yleisten kirjastojen Finna-tapaaminen

Tervetuloa yleisen kirjastojen kevätkauden Finna-tapaamiseen!

Etätapahtuma tarjoaa laajan kattauksen ajankohtaista asiaa Finnasta. Tänä keväänä aiheita ovat mm. tekoäly, FIN-CLARIAH-hanke, pohjoissaamenkielinen Finna.fi sekä oppimisen sisältöjen uudistukset. Finna-tapaamisessa pureudutaan myös yleisten kirjastojen omiin teemoihin.

Tapaamisiin!

Lue lisää ja ilmoittaudu >>

Fiktiopäivä: Yleisön suosikit – suuria odotuksia kirjan molemmin puolin

Tampereella pe 8.11.24 järjestettävän Fiktiopäivän teemana ovat yleisön suosikkikirjat, suosikkikirjailijat ja odotukset ja paineet kirjoittaessa "seuraavaa yleisön suosikkia".

Lisätietoja ja ilmoittautuminen alkukesästä. Varaa aika NYT kalenterista ja ala suunnitella matkaa kohti kirjallisuuskuplaa.

Lisätietoja Kirjastoseuralta: info@fla.fi

Yhteiset esihenkilö- ja johtajakahvit: Osaamisen johtamista Länsi- ja Sisä-Suomen kirjastoissa

PiKe-kirjastojen esihenkilöiden ja johtajien yhteiset etäkahvit laajenevat tässä tilaisuudessa myös Vaasan AKE-alueen esihenkilökollegat kattavaksi, etäkoulutukselliseksi kahvitteluiltapäiväksi. Tule siis mukaan tutustumaan kollegoihin, keskustelemaan osaamisen johtamisesta kirjastoissa ja kouluttautumaan muutosjoustavuuden teemoissa!

Lukutaidot – kaltevia torneja vai ihmeiden aukioita?

PiKen kehittämiskirjastopäivä 2024 palaa kirjastoammatin perusteisiin lukutaidon teeman kautta! Ohjelmassa on sekä perusteita, kirjallisuusvinkkejä että ajankohtaista tietoa lukutaidon tilasta kansallisesti ja kansainvälisesti ja tukemisesta eri väestöryhmissä. Tule mukaan omana itsenäsi, jokainen meistä on kehittäjä ja osa osaamista myös lukutaitotyössä!

Uudenmaan kirjastojen esihenkilöpäivä

Esihenkilöpäivä järjestetään paikan päällä keskustakirjasto Oodissa Helsingissä. Päivä on suunnattu Uudenmaan yleisissä kirjastoissa esihenkilötehtävissä toimiville.

Aamupäivällä kokenut juristi ja kouluttaja Katariina Sorvanto johdattaa seuraavien aiheiden pariin:

– Esihenkilön ja työntekijän oikeudet ja velvollisuudet

– Asiantuntijasta esihenkilöksi – mitä kannattaa huomioida

– Tasapuolinen työnjohto – miten käytännössä?

– Työyhteisön ristiriitatilanteet ja puuttuminen ongelmiin sekä asiattomaan käytökseen. Mihin on syytä tarttua ja milloin? Miksi?

Me osaajina PiKe-kirjastoissa – turvallinen ja varma työote

Mitä on työturvallisuus kirjastotyössä? Asiakaskohtaamisista saat iloa ja merkityksellisyyden kokemusta. Häiriötilanteet ja uhkaava käytös kuitenkin kuormittavat ja niihin on tärkeää varautua ennalta. Miten hallitaan työn kuormitustekijöitä, niin että arki sujuu ja työssä voidaan hyvin? Mitä voin työntekijänä tai esihenkilönä tehdä turvallisen työarjen eteen?