Hallinto, johtaminen ja esimiestyö

Kirjasto osana digitaalista maailmaamme – seuraa suora lähetys New Yorkista 22. maaliskuuta

Miten digitaalisuus muuttaa yleisten kirjastojen arkea ja tulevaisuutta? Mitä tulisi huomioida kirjastojen digitaalista tulevaisuutta suunniteltaessa?

Inspiroidu New Yorkin kirjaston digitaalisia käytäntöjä suunnittelevan asiantuntijan, Luke Swarthoutin verkkoluennolla, joka lähetetään suorana New Yorkista maanantaina, 22. maaliskuuta klo 16-17!

Kirjastopalvelujen esteettömyys ja saavutettavuus

Kirjaston esteettömyys- ja saavutettavuussuunnitteluun on monia tulokulmia. Aluehallintovirastojen kesällä 2020 julkaisemassa peruspalvelujen arvioinnissa kiinnitettiin huomiota mm. kirjastopalvelujen käyttäjäryhmiin ja heidän erilaisiin tarpeisiinsa. Samoin huomioitiin tarpeet kirjastotilojen muuntelulle sekä kohderyhmäsensitiiviselle viestinnälle. Myös fyysisen tilan ja digitaalisten aineistojen väliseen suhteeseen kiinnitettiin huomiota.

Tässä koulutuspäivässä lähestymme aihepiiriä viidellä alustuksella sekä paneelikeskustelulla. Tervetuloa mukaan!

Tilastowebinaari - koronavuosi 2020

Miltä kirjastojen vuosi 2020 näytti tilastojen valossa? Miten korona vaikutti kirjastojen toimintaan ja millaisia tulevaisuuden implikaatioita viime vuodella on kirjastoille ja kirjastoammattilaisille? Webinaarissa esitellään alustavia huomioita kirjastojen vuoden 2020 talous- ja toimintatilastoista sekä keskustellaan yhdessä koronan vaikutuksista kirjastojen toimintaan. Tilaisuus järjestetään Teamsissa. Tervetuloa mukaan!

Ohjelma

Johtamisen webinaarisarja, osa 3: Toimintasäännöistä käyttösääntöihin – kirjastojen johtajat sääntöviidakossa

Johtamisen webinaarisarja keväällä 2021, osa 3.

Aluehallintovirastojen kirjastotoimen tarkastajat saavat usein kirjastohallintoon liittyviä kysymyksiä uraa aloittelevilta kirjastonjohtajilta. Siksi järjestämme nyt kirjastonjohtajien tueksi ja muille kiinnostuneille neliosaisen johtamisen webinaarisarjan.

Johtamisen webinaarisarja, osa 4: Vuorovaikutus päättäjien ja muiden sidosryhmien kanssa

Johtamisen webinaarisarja keväällä 2021

Aluehallintovirastojen kirjastotoimen tarkastajat saavat usein kirjastohallintoon liittyviä kysymyksiä uraa aloittelevilta kirjastonjohtajilta. Siksi järjestämme nyt kirjastonjohtajien tueksi ja muille kiinnostuneille neliosaisen johtamisen webinaarisarjan.

Kuntavaikuttaminen ja kirjastot -webinaari 10.2. klo 13-15

Kirjastoseura järjestää yhteistyössä Kirjastokaistan kanssa kolmen jakson mittaisen webinaarisarjan kevään 2021 aikana. Webinaarit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia tapahtumia. Niiden tarkoituksena on nostaa ajankohtaisia tai muuten hyödyllisiä teemoja esille ja tarjota näin inspiraatiota sekä työvälineitä kirjastoalan ammattilaisille.