Hallinto, johtaminen ja esimiestyö

Effektivt teamarbete på ett deltagande sätt och med hjälp av faciliteringsmetoder

Vilken typ av möten, seminarium eller utbildning har du lämnat på gott humör? Vad skilde den från de andra? Facilitering betyder grupporienterat och inkluderande arbete. Metoderna som utvecklats inom Facilitering erbjuder nycklar för att leda grupper till en gemensam lösning och mål, så att alla blir hörda.

Tehokasta ryhmätyöskentelyä osallistavasti ja fasilitoinnin keinoja hyödyntäen -koulutuspäivä

Millaisesta kokouksesta, seminaarista tai koulutuksesta olet lähtenyt hyvillä mielin? Mikä erotti sen muista? Fasilitoinnilla tarkoitetaan ryhmälähtöistä ja osallistavaa työskentelyä.  Sen tueksi kehitetyt  menetelmät tarjoavat avaimia ryhmän johdattamiseksi yhteiseen ratkaisuun ja päämäärään, niin että jokainen tulee kuulluksi.

Saavutettavuusseminaari

Saavutettavuusseminaari, toteutetaan hybridinä. Saavutettavuuskirjasto Celia ja Suomen tiedekustantajien liitto toteuttavat alkusyksystä kyselyn, jolla kartoitetaan tieteellisten e-kirjojen saavutettavuuden tilannetta. Kysely avataan viikolla 33, ja vastausaikaa on perjantaihin 9.9. saakka.

Kyselyn vastauksia ja muita saavutettavuusasioita käsitellään tiistaina 20.9. Celian, Suomen tiedekustantajien liiton ja Kansalliskirjaston yhteisessä seminaarissa.

Valmentava ja osallistava johtamisote –koulutus

Muuttuvassa ja monimutkaistuvassa työelämässä hyvän, osallistavan johtamisen ja yhteistyön merkitys korostuu. Valmentavalla johtajuudella luodaan edellytykset niin yksittäisten ihmisten kuin tiimienkin onnistumiselle sekä tavoitteena on saada yksilöt ja tiimit toimimaan itseohjautuvasti kohti tavoitteita ja parantaa tuloksellisuutta. Valmentava johtajuus on tavoitteellista, arvostavaa ja osallistavaa yhteistoimintaa sekä vaikuttava esihenkilö osaa soveltaa valmentavan otteen ydintaitoja omassa arjessaan.

Pohjoisen kirjastojen esihenkilöpäivät 2022

Kaksipäiväisessä tapahtumassa Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan yleisten kirjastojen esihenkilöt ja työnjohdollisessa asemassa toimivat asiantuntijat pääsevät tapaamaan toisiaan ja verkostoitumaan Pohjoisen kirjastojen kesken. Päivien aikana päästään jakamaan ja saamaan tietoa ajankohtaisista kirjastomaailman asioista ja saadaan koulutusta esimiestyön toivotuista teemoista. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Lapin ja Oulun AKE:t sekä Lapin ja Pohjois-Suomen AVI:t.

LAKEPIKE-kehittäjäfestarit 4 — Viestintää ja hyvinvointia pienessä kirjastossa

Lakepike 4 ‑kehittäjäfestareilla syvennytään pienten kirjastojen viestintätyöhön ja henkilöstön hyvinvointiin. Festareilla kuullaan esimerkkejä kirjastoista sekä keskustellaan yhdessä kirjastolaisten kesken.

Ilmoittaudu kehittäjäfestareille tällä lomakkeella 19.9. mennessä. Ilmoittautumislomakkeella voit valita, osallistutko vain yhteen päivään vai molempiin.

Päivä 1: Kirjasto näkyväksi

To 22.9.2022:
Klo 9.00–14.00
Zoom

Selkotekstillä selkenee

Meillä jokaisella on oikeus saada tietoa tavalla, jota ymmärrämme. Selkoteksti takaa sen, että lukijan on helppo lukea ja ymmärtää tekstiä.

Kun kirjoitat selkokieltä, lukijat jaksavat lukea tekstisi loppuun, saavat tärkeät tiedot ja osaavat toimia toivomallasi tavalla. Lisäksi selkoteksti säästää sinun työaikaasi, kun lukijat eivät väärinymmärrysten vuoksi kuormita sinua asiakaspalvelussa, sähköposteilla tai puhelinsoitoilla.

Selkotekstillä selkenee -etäkoulutuksessa saat perustietoa selkokielestä sekä sen tarpeesta Suomessa.

Webinaari: Kehonkieli digikohtaamisissa ke 28.9. klo 9-10.30

Miltä kehonkielemme näyttää ja miten sitä tulkitaan digitaalisessa työympäristössä? Tunne- ja asenneviestistämme on sanottuja sanoja vain 7% ja loput 93 % koostuu siitä, miten viestimme, eleistä ja ilmeistä. Miksi kehonkieli on tärkeää kaikessa vuorovaikutuksessa? Miten vältetään turhat väärinymmärrykset ja tulkintojen sudenkuopat digitaalisissa kohtaamisissa? Virtuaalinen, digitaalinen työympäristö haastaa tutun kehonkielitaitomme.