Kirjallisuus ja sisältöjen tuntemus

Selkokirjat nuorten ja aikuisten lukutaidon tukena

Jokaisesta kirjastosta löytyy selkoromaaneja, selkonovelleja, selkorunoja sekä selkotietokirjoja. Olet ehkä lukenut niistä muutaman, tai ne ovat voineet jäädä sinulle vieraiksi. Miten saisit selkokirjoista enemmän irti? Miten voisit hyödyntää selkokirjoja työpajoissa, joissa on lukemaan tottumattomia nuoria aikuisia ja aikuisia?

Lastenkirjakahvit

Lastenkirjainstituutin seuraavat lastenkirjakahvit järjestetään etäyhteydellä torstaina 15.4. klo 14–15.

Lastenkirjakahveilla keskustellaan ajankohtaisista lasten- ja nuortenkirjoista. Ota mukaan oma kirja tai tule kuuntelemaan, mitä muut ovat lukeneet!

Ilmoittaudu mukaan 14.4. mennessä osoitteeseen kaisa.laaksonen(a)lastenkirjainstituutti.fi, niin saat sähköpostiisi kutsulinkin ja osallistumisohjeet.

Lastenkirjakahveilla käytetään Microsoft Teams -yhteyttä.

Lämpimästi tervetuloa!

Kaksikielinen webinaaripäivä: Kompasseja hyvään lukutaitoon

Kompasseja hyvään lukutaitoon – aivot, kielitietoisuus ja sanataide.

Turun kaupungin Suuntaa lukemiseen! -lukutaitoprojekti järjestää yhteistyössä Sanojen sinfonia Lounais-Suomessa -hankkeen kanssa kaksikielisen lukemisen edistämisen webinaaripäivän 10.4.2021 klo 10–13.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: katso Suuntaa lukemiseen! -projektin sivuilta. Ilmoittaudu viimeistään torstaina 8.4.2021.

Kaksikielinen webinaaripäivä: Lastenkirjat iskevät lukukipinää!

Ajankohtainen lastenkirjallisuus ja lastenkirjallisuuden tutkimus, lasten ja perheiden lukuinnon herättäminen.

Turun kaupungin Suuntaa lukemiseen! -lukutaitoprojekti järjestää yhteistyössä Sanojen sinfonia Lounais-Suomessa -hankkeen kanssa kaksikielisen lukemisen edistämisen webinaaripäivän 27.3.2021 klo 10–13. 

Lastenkirjakahvit

Lastenkirjainstituutin seuraavat lastenkirjakahvit järjestetään etäyhteydellä torstaina 18.3. klo 14–15.

Lastenkirjakahveilla keskustellaan ajankohtaisista lasten- ja nuortenkirjoista. Ota mukaan oma kirja tai tule kuuntelemaan, mitä muut ovat lukeneet!

Ilmoittaudu mukaan 17.3. mennessä osoitteeseen kaisa.laaksonen(a)lastenkirjainstituutti.fi, niin saat sähköpostiisi kutsulinkin ja osallistumisohjeet.

Lastenkirjakahveilla käytetään Microsoft Teams -yhteyttä.

Lämpimästi tervetuloa!

Ennakkotieto: Lakepampas-pelikulttuurifestivaalit 14.-15.10.2021

Lahden ja Vaasan alueellista kehittämistehtävää hoitavat kirjastot järjestävät 14.-15.10.2021 pelejä, pelaamista ja pelikulttuuria käsittelevät koulutuspäivät verkossa. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen julkaistaan myöhemmin.

Lisätiedot

Pasi Kangas, pasi.kangas@lahti.fi

Anneli Haapaharju, anneli.haapaharju@vaasa.fi

Miten tunnistaa ja torjua valheellista ja virheellistä tietoa?

Kuntavaalien alla Lahden AKE nostaa koulutuksissaan esiin kirjaston roolia yhteiskunnallisen vuoropuhelun edistäjänä. Aktiivinen kansalaisuus vaatia taitoa tunnistaa valheellista ja virheellistä tietoa sekä pääsyn tutkittuihin ja luotettaviin tietolähteisiin. Nähin teemoihin pureudutaan Teams-etäkoulutuspäivässä 31.3. klo 9-12.