Verkkopalvelut, tiedonhallinta ja tiedonhaku

Finnan hallintaliittymän koulutukset helmikuussa

HALLINTALIITTYMÄKOULUTUKSET

Hallintaliittymäkoulutuksissa perehdytään Finnan hallintaliittymän käyttöön. Koulutukset on kohdennettu Finna-näkymien ylläpitäjille ja ne järjestetään tänä keväänä etäyhteyllä. Koulutusta varten tarvitset ajan tasalla olevat hallintaliittymän tunnukset. Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit pyytää niitä osoitteesta finna-posti@helsinki.fi. Varmista lisäksi organisaatiosi pääylläpitäjältä, että tunnuksellesi on myönnetty oikeudet muokata sivupohjia.

Teams tehokäyttöön

Teams on varmasti tullut tutuksi viimeisten kuukausien aikana, mutta osaatko ottaa kaiken irti sen eri ominaisuuksista? Tässä koulutuksessa käydään läpi Teamsin uusia ominaisuuksia. Organisaatiokohtaiset erot voivat vaikuttaa siihen, miltä Teams-sovellus näyttää. Välttämättä kaikki toiminnot, joita kouluttaja esittelee, eivät ole sinulla käytössä.

Ohjelma

  • Teamsin toiminnot

Teamsin perusteet

Ovatko Teamsin toimintaperiaatteet vielä sinulle vieraita, vaikka oletkin ollut Teams-kokouksissa mukana? Tässä koulutuksessa käydään läpi Teamsin perusominaisuudet sekä tiimityön alkeita. Organisaatiokohtaiset erot voivat vaikuttaa siihen, miltä Teams-sovellus näyttää. Välttämättä kaikki toiminnot, joita kouluttaja esittelee, eivät ole sinulla käytössä.

Ohjelma

  • Tiimityön perustoiminnot Teamsissa

Henkilöt ja yhteisöt tiedonhaussa

Mitä toimijatiedot ovat ja mitä niillä tarkoitetaan? Miten toimijatietoja voi käyttää kirjaston asiakaspalvelussa ja tiedonhaussa? Oletko miettinyt, miten Šostakovitš kirjoitetaan? Tai miksi Kerttu Ruuska onkin Kerttu Rahikka? Näihin saat vastauksen Henkilöt ja yhteisöt tiedonhaussa -koulutuksessa.

Henkilöt ja yhteisöt tiedonhaussa to 11.2.
Klo 13.00 – 14.00
Teams

Ilmoittaudu tilaisuuteen 4.2. mennessä täällä.

Totta vai tarua – ota avuksi tilastot!

Tilastokeskus ja Suomen Tilastoseura järjestävät Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmaan kuuluvan webinaarin aiheesta
 
Aika: tiistai 26.1.2021 klo 13.00 – 14.30
 
Ohjelma:
•    Avaus ja johdanto aiheeseen, apulaisprofessori Pauliina Ilmonen, Aalto-yliopisto
•    Mihin sinä tarvitset tilastoja ja tiedettä? yliopistonlehtori Kimmo Vehkalahti, Helsingin yliopisto
•    Miten luet ja tulkitset tilastoja? tutkimuspäällikkö Jukka Hoffren, Tilastokeskus

Koulutukset Facebookin ja Instagramin Live-lähetyksiin 16.2.2021

Lahden AKE:n helmikuisissa etäkoulutuksissa syvennytään Facebook Liven ja Instagram Liven toteuttamiseen liittyviin kysymyksiin. Kouluttajana toimii Piritta Seppälä (Viestintä-Piritta Oy).

Tule kuulemaan, miten sinä voisit hyödyntää Live-toimintoa kirjastosi tapahtumissa tai saada tapahtumista entistäkin enemmän irti!

Enemmän irti lainadatasta: CASE Åbok

Kirjastojen tietojohtamisen verkoston ensimmäinen tapahtuma vuonna 2021 on Enemmän irti lainadatasta: Case Åbok. Tässä miniwebinaarissa Turun kaupunginkirjaston informaatikko Aki Pyykkö esittelee marraskuussa 2020 julkaistun Åbok-palvelun taustoja ja toimintaa. Kuulemme erityisesti raportoinnin uusista mahdollisuuksista.

Osallistumislinkki tilaisuuteen toimitetaan ilmoittautumisen vahvistuksen yhteydessä.

Saavutettavuus ja verkkojulkaiseminen – mitä laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta edellyttää kirjastoilta julkaisijoina?

Webinaarissa käsitellään verkkojulkaisujen saavutettavuuden parantamista ja digipalvelulain asettamia vaatimuksia julkaisijoille. Mitä korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kirjastojen tulisi ottaa huomioon verkkojulkaisupalveluissaan, jotta verkkojulkaisut täyttävät digipalvelulain vaatimukset? Miten digitaalisista opinnäytetöistä saadaan saavutettavia?   Webinaarissa kuullaan asiantuntijoiden alustukset aiheista ja keskustellaan.