Lasten- ja nuortenkirjastotyö

Aamukahvit nuortenkirjastotyötä tekeville 14.10.2022 klo 9 teamsissä

Muista varata kahvien aika kalenteriisi. Lisäinfoa kahvien teemoista ja linkki kahveille tulee syyskuussa. Päivitämme tietoja Kirjastoseuran sivuilla olevaan tapahtumaan. Tilaisuutta ei tallenneta.

Kirjastoseuran nuortenkirjastotyöryhmän syksyn etäkahvit pe 14.10.22 klo 9–10.30.

Etäkahveilla kaksi pääteemaa:

  • terveisiä Kirjastopäiviltä: esittelyssä ammattitapaamisen satoa.
  • mistä osaamista ja tukea nuortenkirjastotyöhön: vapaata keskustelua ja tietoiskuja

Kirja mielessä – Lasten ja nuorten lukemisen tulevaisuuden seminaaripäivä

Millaista lasten- ja nuortenkirjallisuutta Suomessa luetaan nyt? Entä kymmenen vuoden päästä? Lukeminen on valtavassa murroksessa ja herättää paljon keskustelua.

Tervetuloa mukaan maksuttomaan seminaariin! Lastenkirjallisuuden asemaa edistävä IBBY Finland ry järjestää yhteistyössä Kirjastokaistan ja Pasilan kirjaston kanssa monipuolisen seminaaripäivän lastenkirjallisuuden ja lukemisen tulevaisuudesta. Tilaisuus striimataan. Seminaarin jälkeen pidetään juhla, jossa jaetaan Aarresaari-käännöspalkinto.

Webinaari: Autismikirjo asiakkaana kirjastossa

Miten kohtaat työssäsi asiakkaan, joka kuuluu autismikirjoon? Miten otat huomioon hänen erityistarpeensa? Webinaarin  teemana on autismikirjon ihmisen kohtaaminen kirjastossa. Tule mukaan kuuntelemaan. Webinaarissa jaetaan perustietoa autismikirjoon liittyen ja saat paljon vinkkejä ja ohjeita asiakaspalveluun.

Ilmoittautuminen

Kouluttaja: Vertais- ja kokemustoiminnan päällikkö Elina Havukainen, Autismiliitto ry

Johdatus lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkimukseen

Helsingin yliopiston avoimina yliopisto-opintoina voi tutustua lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkimukseen. Koulutus toteutetaan 7.9.–24.11.2022.

Kurssilla paneudutaan lasten- ja nuortenkirjallisuuden historiaan, kehitykseen ja lajiin useista eri näkökulmista. Luennoilla tarkastellaan esimerkiksi lapsi- ja nuorisokuvauksen perinteitä, lastenkirjallisuuden huumoria, kuvakirjoja tutkimusalana, tyttöhahmojen paikantumista kirjallisuudessa ja kulttuurissa sekä ekokriittistä lasten- ja nuortenkirjallisuutta.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot kurssisivulta.

Lanujen ideakahvit

Uudenmaan LANU-verkosto (Lasten- ja nuortenkirjastotyötä Uudellamaalla) järjestää syksyn aikana useita etäkahveja.

19.9. klo 13-15 LANU-verkosto järjestää lasten- ja nuortenkirjastotyötä tekeville avoimet matalan kynnyksen ideakahvit, joiden aikana voit kysyä tai kommentoida, pyytää apua kaverilta tai vain kuunnella, mitä toiset kertovat.

Kollegoiden välisissä keskusteluissa olemme huomanneet, että usein toisetkin kamppailevat samojen ongelmien tai ideointien parissa. Yhdistetään voimat ja keskustellaan niistä yhdessä.

Lukulystit-Läsfest 2022

Lasten ja nuortenkirjastotyön seminaari Lukulystit-Läsfest järjestetään 9.-11.11.2022 Tampereella teemalla ”Kirjasto lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja mielenterveyden tukena”. Luvassa huipputason luentoja, innostavia työpajoja, mielenkiintoisia vierailukohteita ja tietysti verkostoitumista maailman parhaiden kollegoiden kanssa!

Ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan 16.9. tapahtuman nettisivuilla täällä. Merkitse päivämäärä kalenteriin ja varmista oma paikkasi!