Omat levyt

Ne rakkaimmat puhkikuunnellut "klassikot" tai juuri nyt soittimessa eniten pyörivät plätyt. Sarjassa niin kirjastoihmiset kuin musiikin ammattilaisetkin kertovat omista tärkeistä levyistään. Ja saattaapa joukkoon eksyä jokunen ihan muista asioista tuttu henkilökin...

Katso myös tämä: Helsingin Rikhardinkadun kirjaston Artisti vastaa" -kyselysarja musiikkialan ihmisille tarjoaa kirjaston asiakkaille mielenkiintoisia kuunteluvinkkejä ja kirjastolle varteenotettavia hankintaehdotuksia. Vastaajina mm. Jimi Tenor, Jori Hulkkonen, Dj Slow, Caribou (Manitoba) ja M. A. Numminen... 
Sarja ilmestyy suomeksi ja englanniksi. Toteutuksesta, toimituksesta ja käännöksistä vastaa Chris Gurney. 
Artisti vastaa suomeksi 

Päivi Jokitalo

Päivi Jokitalo on Länsi-Suomen lääninhallituksessa työskentelevä sivistystoimentarkastaja, jonka kirjastoura alkoi Äänekosken ja Joensuun kirjastojen muusiikkiosastoilta . Päivin omalta listalta löytyy musiikkia Kaj Chydeniuksesta Uriah Heepiin 
Lue lisää .

Tommi Tapiainen

Tom mi Tapiainen on jämsäläinen kirjastonhoitaja, joka on samaa mieltä Friedrich Nietzschen kanssa: "ilman musiikkia elämä olisi erehdys". 
Lue lisää .

Jussi Leskinen & Aleksi Aurivuo

Jussi Leskinen ja Aleksi Aurivuo ovat 15-vuotiaita Helsingin yhteislyseon 9-luokkalaisia. Jussi ja Aleksi olivat syys-lokakuun vaihteessa 2004 kaksi viikkoa työharjoitteluissa Itäkeskuksen kirjastossa Helsingin kaupunginkirjastossa, ja kokosivat työnsä ohessa 10 parhaan CD-levyn listan.
Lue lisää .

Pasi Heikura

Maisteri Pasi Heikura tunnetaan mm. Alivaltiosihteerinä, Suomen kansan latteimpien sanontojen erikoisasiantuntijana ja Avantouimarin käsikirjan tekijänä. Tämän kaiken lisäksi hän on kitaristi ja AC/DC-fani, joka tajusi 41-vuotiaana, että Charlie Parker on nero: "kuin mustarastas ja kottarainen kilpalaulamassa toukokuisessa alttosaksofonissa".
Lue lisää. 

Kristiina Asp

Suomen kirjastoseuran musiikkitoimikunnan ex-puheenjohtaja Kristiina Aspille kirjastouraa on kertynyt yli 20 vuoden ajalta. Näistä vuosista neljä hän on työskennellyt Afrikassa, Tansaniassa ja Mosambikissa. Tällä hetkellä Aspin työpaikka löytyy Espoosta, jossa hän on musiikin erikoiskirjastonhoitaja Tapiolan kirjastossa. Musiiki on aina ollut tärkeä osa elämää Sibelius-Akatemiassa opiskelua myöten.
Lue lisää. 

Satu Lund

Satu Lund on toiminut Mikkelin kaupunginkirjasto-Etelä-Savon maakuntakirjaston musiikkiosaston johtajana vuodesta 1991. Suomen kirjastoseuran musiikkikirjastotoimikunnassa hän oli jäsenenä vuodet 1994-1999, joista puheenjohtajana vuodet 1995-1999. Lundin kestosuosikit löytyvät 60- ja 70-lukujen popmusiikista, mutta "jos yhdellä artistilla pitäisi loppuelämä pärjätä, se olisi Sinatra".
Lue lisää. 

Raimo Eurasto

VTT:llä akustiikka-alan tutkijana työskentelevän diplomi-insinööri Raimo Euraston harrastuksia ovat progressiivinen rock-musiikki ja äänentoisto. Eurasto on vuonna 1995 perustetun progressiivisen musiikin yhdistyksen hallituksen jäsen ja myös mukana tekemässä Colossuksen jäsenlehteä. Euraston alunperin Intervalli-lehden numerossa 4/2002 ilmestyneen haastattelun voi lukea myös Musiikkikanavan haastatteluosastolta.
Lue lisää. 

Markus Elgland

Jyväskyläläinen kitaristi Markus Elgland on musiikin monitoimimies, joka tunnetaan etenkin kotikaupunkinsa erittäin aktiivisen jazzelämän keskeisenä vaikuttajana. Mainetta tuo myös suomalaisten tango nuevo -yhtyeiden kärkeen kuuluva kvintetti ¡Otra Vez!, joka julkaisi ensimmäisen levynsä "Nuevo tango" alkuvuodesta 2002.
Lue lisää. 

Arto Repola

Arto Repola tuo kirjastonkäyttäjän näkökulmaa Omat levyt -sarjaan. 26-vuotias raahelainen opiskelee Raahen ammattioppilaitoksella elektroniikan ja tietoliikennetekniikan linjalla. Musiikki on miehen tärkein harrastus kirjallisuuden jälkeen.
Lue lisää. 

Juha Sutela

Juha Sutela on Oulun kaupunginkirjaston musiikkiosaston johtaja. Sutela on vaikuttanut Suomen kirjastoseuran musiikkitoimikunnassa vuosina 1998-2000. Hän kirjoittelee ajoittain musiikkiarvioita lehtiin ja biisejä pöytälaatikkoon, sekä soittelee huvikseen rokkibändissä. Juha Sutelan mielimusiikki vaihtelee kausittain laidasta laitaan ja joskus keskellekin.
Lue lisää. 

Kai Ekholm

Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitaja Kai Ekholm tunnustautuu paitsi audiofiiliksi ja levykeräilijäksi, myös Keith Jarrett -diggariksi, muun muassa.
Lue lisää.