Kirjastojen musiikkipalvelut

Musiikkikirjastot.fi  musiikkikirjastojen vinkit ja verkkopalvelut

Musiikkikirjastot.fi kokoaa käyttöösi musiikkikirjastojen vinkkejä, tapahtumia ja ajankohtaisia uutisia. Kotisivulta pääsee kätevästi suosittuihin tiedonhakukanaviin, sisältöhin ja muihin verkkopalveluihin.

Musiikkikirjastot.fi:n vapaasti jaettava mainosvideo julkaistiin elokuussa 2018.

Musiikkikirjastot.fi toimii aktiivisesti somessa. Tule mukaan Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Musiikin ytimessä tiedotuskanava kirjaston kotisivulle ja verkkokirjastoon

Kirjastojen käytettävissä on musiikkikirjastojen oma kuvakaruselli Musiikin ytimessä. Sen blogialustalta löydät musiikkikirjastojen tiedotusta ja tapahtumavinkkejä. Musiikin ytimen kuvakaruselli on saatavana upokkeena kirjaston kotisivulle, verkkokirjastoon ja blogialustoille. Alkuvuodesta 2016 upoke on käytettävissä myös https-sivuille. 

Levyhyllyt on blogi, jossa vinkataan levyjä ja lukemista. Levyjen rinnalla tuodaan esiin aiheeseen liittyvää kirjallisuutta, videoita ja erilaisia verkkolinkkejä. Vinkkiblogia toimittavat Tuomas Pelttari ja Ari Väntänen.

Musiikkiohjelmat tuo esiin Kirjastokaistan ja Ylen Elävän arkiston sisältöjä.

Perinteinen Kysy musiikista tarjoaa asiantuntijan avun tiedonhakuun. Arkistohaun lisäksi palvelusta löytyy viimeksi kysytyt. Etusivulta löytyvä Tiedonhaun avuksi kerää kysytyimmät verkossa olevat hakupalvelut kätevään listaan.

Musiikki kuuluu kaikille on musiikkikirjastolaisten vapaa keskusteluareena, johon sinäkin voit kirjoittaa. 

Musiikkia verkossa Naxos Music Library, eConcerthouse, Raita

Naxos Music Library tarjoaa kuunneltavaksi massiivisen taidemusiikin valikoiman. Pääset Naxos-palveluun kirjastokortillasi. eConcerthouse tarjoaa laadukkaita taidemusiikin videostriimaustaltiointeja. Raita sisältää musiikkia vanhoilta äänilevyiltä.

Yle Arkiston Fono.fi-äänitetietokannasta  voit etsiä tekijän, kappaleen tai aiheen mukaan. Suurta osaa voi myös kuunnella Spotify-linkistä.

Julisteet, kirjanmerkit, kuvakkeet ja upoke Materiaalipankista

Saat Musiikkikirjastot.fi:n esiin yhtä lailla kirjastotilaan kuin verkkosivulle. Julisteet ja kirjanmerkit löytyvät Materiaalipankista, samoin kotisivuille, blogeihin ja verkkokirjastoihin tarkoitetut kuvakkeet ja upokekaruselli. Julistekuva on käytössä myös infotelkkareita varten.

Musiikkikirjastot.fi:n juliste on ladattavissa Materiaalipankista.
Musiikkikirjastot.fi:n juliste on ladattavissa Materiaalipankista.