Kevät ja kesä 2019

25.4.2019
Musiikkiaineistojen varastointi on mukana yhtenä aiheena Musiikkikirjastoyhdistyksen kevätseminaarissa 26.4.2019 Tampereen Metsossa

Varastokirjaston johtaja Johanna Vesterinen puhuu seminaarissa otsikolla Musiikkiaineistojen vastaanotto ja käsittely, Varastokirjasto.

Kirjastonhoitaja Tuomas Pelttarin (Turun kaupunginkirjasto) aiheena on Musiikin varastointi kirjastojen näkökulmasta.

Puheenvuorot saavuttavat etäkäyttäjät Musiikkikirjastoyhdistyksen Facebook-liven kautta: https://www.facebook.com/musiikkikirjastoyhdistys/. Kirjastokaista striimaa iltapäivän ohjelmassa olevan paneelin. Se jää katsottavaksi Kirjastokaistan ohjelmiin.

Seminaariohjelmaan täältä.

* * * * * * * *

1.3.2019
Varastokirjaston tiedotuslehti Varastokirjasto tiedottaa 1/2019 julkaistiin maaliskuun alussa.

Verkkolehdessä on Kari Paakkisen kirjoittama katsaus Varastokirjaston musiikkiaineisto kirjastojen kokoelmatyön tukena. Paakkinen kertoo, miten Varastokirjaston musiikkiaineistojen tilanne on kohentunut Musiikin varastointiselvityksen valmistumisen jälkeen.

* * * * * * * *

Varastokirjaston käyttämä tietokanta Vaari siirtyy kesäkuussa 2019 (arvio 10.6. alkava viikko) Voyagerista Kohaan

Katkon aikana Vaarin omistajuus merkityt monografiat siirtyvät tämän tiedon mukaan ongelmitta Vaari-Kohaan tietueiden replikoinnin käynnistämisen jälkeen.

Kirjastojen tekemä LowTag-merkintä CD-levyjen osalta ei ole varmaa, että osakohteet siirtyvät ongelmitta.

Varastokirjasto toivoo osakohteiden siirtymisen varmistamiseksi että keväälle 2019 suunnitellut LowTag-lähetykset olisivat perillä toukokuun loppuun mennessä. Näin musiikkiaineistot pystyttäisiin käsittelemään ennen tietokantamuutosta.

Varastokirjastosta on luvattu ilmoittaa kun katkon jälkeen CD-levyjen LowTag-merkinnän voi taas aloittaa.

Vaarin siirtymisellä Kohaan ei ole vaikutusta luettelointiin. Varastokirjasto luetteloi edelleen Melindaan, josta tietueet siirtyvät Vaari-Kohaan. Samoin toimii myös kirjastojen LowTag-merkintä.