Varastokirjaston musiikkiaineistot

Aineistot nyt
Nuotit | LP-levyt | CD-levyt

Talvi 2019–2020

Jarmo Huhtanen kirjoitti laajahkon artikkelin Varastokirjastosta (Helsingin Sanomat 11.1.2020).

HS 1.11.2020. Teksti: Jarmo Huhtanen.

Yleisten kirjastojen neuvosto YKN kokoontui Tampereella 21.–22. marraskuuta 2019, yhtenä aiheena musiikin valtakunnallinen varastointitilanne. Varastokirjaston johtaja Johanna Vesterisen puheenvuoron Musiikin vastaanotto Varastokirjastossa slidet löytyvät täältä. YKN-pöytäkirjaan 2/2019 täältä.

Syksy 2019

Kokkolan seudun Anders-kirjastot ovat saaneet käyttöön Axiell Auroran varastointityökalun. Melindassa toimiva työkalu on sama kuin Vaskin ja Piki-kirjastojen käyttämä.

********

Kevät ja kesä 2019

Musiikkiaineistojen varastointi oli mukana yhtenä aiheena Suomen Musiikkikirjastoyhdistyksen kevätseminaarissa 26.4.2019 Tampereen Metsossa

Varastokirjaston johtaja Johanna Vesterinen puhui seminaarissa otsikolla Musiikkiaineistojen vastaanotto ja käsittely, Varastokirjasto.

Kirjastonhoitaja Tuomas Pelttarin (Turun kaupunginkirjasto) aiheena oli Musiikin varastointi kirjastojen näkökulmasta. Pelttarin Prezi-esitykseen täältä.

Aamupäivän puheenvuorot välitettiin etäkäyttäjille Musiikkikirjastoyhdistyksen Facebook-liven kautta.
Kirjastokaista striimasi iltapäivän paneelin Kuuluuko asiakkaan ääni musiikkikirjastossa. Puolitoistatuntisen keskustelun voi katsoa täältä.

Seminaariohjelmaan täältä.

Suomen Musiikkikirjastoyhdistys ry

1.3.2019
Varastokirjaston tiedotuslehti Varastokirjasto tiedottaa 1/2019 julkaistiin maaliskuun alussa.

Verkkolehdessä on Kari Paakkisen kirjoittama katsaus Varastokirjaston musiikkiaineisto kirjastojen kokoelmatyön tukena. Paakkinen kertoo, miten Varastokirjaston musiikkiaineistojen tilanne on kohentunut Musiikin varastointiselvityksen valmistumisen jälkeen.

* * * * * * * *

Varastokirjaston käyttämä tietokanta Vaari siirtyy kesäkuussa 2019 (arvio 10.6. alkava viikko) Voyagerista Kohaan

Katkon aikana Vaarin omistajuus merkityt monografiat siirtyvät tämän tiedon mukaan ongelmitta Vaari-Kohaan tietueiden replikoinnin käynnistämisen jälkeen.

Kirjastojen tekemä LowTag-merkintä CD-levyjen osalta ei ole varmaa, että osakohteet siirtyvät ongelmitta.

Varastokirjasto toivoo osakohteiden siirtymisen varmistamiseksi että keväälle 2019 suunnitellut LowTag-lähetykset olisivat perillä toukokuun loppuun mennessä. Näin musiikkiaineistot pystyttäisiin käsittelemään ennen tietokantamuutosta.

Varastokirjastosta on luvattu ilmoittaa kun katkon jälkeen CD-levyjen LowTag-merkinnän voi taas aloittaa.

Vaarin siirtymisellä Kohaan ei ole vaikutusta luettelointiin. Varastokirjasto luetteloi edelleen Melindaan, josta tietueet siirtyvät Vaari-Kohaan. Samoin toimii myös kirjastojen LowTag-merkintä.