Koko kansa lukee 5.–25.2.2018

Helmikuussa on oikea aika kokeilla e-lukemista ja tehdä se yhdessä vaikka koko ystäväpiirin kanssa. Kirjastot ja kustantajat avaavat yhtaikaisesti luettavaa lapsille nuorille ja aikuisille. Koko kansa lukee -kampanjan kirjat ovat Lars Petterssonin Kaamosmurhat, Paula Norosen Tagli ja Telle: Tehtävä kauppakeskuksessa, Timo Parvelan ja Bjørn Sortlandin Kepler 62: Kutsu, Kjell Westön Hägring 38, Nora Strömmanin Det är du, inte jag, Malin Klingenbergin ja Joanna Vikström-Eklövin Den fantastike Alfredo.

Kirjoja voi lukea helposti Ellibs-käyttöliittymässä tai uudella Ellibs-sovelluksella (ladattavissa oman puhelimen sovelluskaupasta) samaan tapaan kuin avaisi nettisivun tai ne voi ladata omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimelle. Laina-ajoista ei tarvitse huolehtia, sillä kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä.

Kampanjakirjat löytyvät 5. helmikuuta osoitteesta ekirjasto.kirjastot.fi, joka on yleisten kirjastojen yhteinen e-kirjasto. E-kirjastosta löytyy myös muuta luettavaa, katseltavaa ja kuunneltavaa.

Näin osallistut Koko kansa lukee -kampanjaan

Kirjan lainaamiseen tarvitaan vain paikallisen, oman kirjaston kirjastokortti, verkkoyhteys ja lukemiseen soveltuva laite. Kirjat ovat kaikkien yhtaikaisesti lainattavissa koko kampanjan ajan 5.25.2.2018.

Lisätietoja:

  • Aino Ketonen, informaatikko, Yleisten kirjastojen konsortio,
    p. 09 310 85636, aino.ketonen@hel.fi
  • Päivi Litmanen-Peitsala, viestinnän suunnittelija, Kirjastot.fi,
    p. 040 334 9483, plp@kirjastot.fi

Kampanjan markkinointiaineistot

Voit ladata käyttöösi seuraavia markkinointiaineistoja erikseen lasten, nuorten ja aikuisten Koko kansa lukee -kirjoista materiaalipankista:

  • Facebook-kansikuva
  • nettibanneri esim. Finnan-karuselliin
  • logot
  • juliste (A3/A4)

eKirjasto   WSOY   Tammi   Minerva   Schildts & Söderströms   Ellibs