Monikielinen kirjasto – Flerspråkiga biblioteket – Multilingual Library

Monikielinen kirjasto tarjoaa kaikkialla Suomessa mahdollisuuden lukea kirjallisuutta omalla kielellä. Kirjaston aineistot sijaitsevat Helsingin kaupunginkirjaston kokoelmissa, mutta niitä voi pyytää lainaan oman kirjaston kautta.

Monikielisen kirjaston valikoimiin kuuluu aineistoa aikuisille, nuorille ja lapsille noin 80 kielellä. Valtaosa Monikielisen kirjaston aineistosta on kirjoja, mutta kokoelmista löytyy myös musiikkia, elokuvia ja aikakauslehtiä. 

Monikielisen kirjaston kokoelmaa voi selata Helmet-aineistotietokannassa tarkennetun haun avulla. Tällöin selauksessa käytetään kielivalintaa, jonka avulla esiin tulee vain tietynkielinen aineisto. Kirjastosi henkilökunta auttaa tarvittaessa aineiston etsimisessä.

Seuraavat kielet EIVÄT kuulu Monikielisen kirjaston kokoelmiin: englanti, espanja, italia, ranska, saksa, venäjä, viro, pohjoismaiset kielet.

Monikielisen kirjaston aineiston tilauksesta löytyvät kirjastoille tarkoitetut ohjeet tämän sivun oikean palstan valikosta. Kirjastot, koulut, päiväkodit ja muut yhteisöt voivat pyytää Monikielisen kirjaston kokoelmista siirtokokoelmia: kaukopalvelu@hel.fi; (09) 3108 5432.

Monikielisen kirjaston aineiston tilausohjeet löytyvät sivun oikeanpuoleisesta palstasta.

Monikielinen kirjasto saa toimintaansa avustuksen Opetus-ja kulttuuriministeriöltä.

Katso Monikielisen kirjaston webcast -esittely (29.8.2017).

Olemme FaceBookissa: www.facebook.com/monikielinenkirjasto

Lisätietoja: monikielinen.kirjasto@hel.fi

Videon kielen voi valita klikkaamalla cc-painiketta kuvassa.