Kirjastot ja korona

Kirjastot voivat pitää tilojaan auki ja tarjota palveluja kulloistenkin viranomaisohjeiden mukaisesti. Nyt on siirrytty Tartuntatautilain mukaiseen menettelyyn, jossa kunnan tartuntatautiviranomainen, sairaanhoitopiiri ja Aluehallintovirasto antavat ohjeet ja suositukset pääosin, jolloin eri kunnissa ja alueilla menettelyt saattavat poiketa kuntakohtaisesti. Kannattaa lukea myös aikaisemmin tulleita ohjeita, sillä koronaan liittyvä tieto on kumuloituvaa. 

(Muokattu 15.10.2020) Sivua päivitetään kun uutta virallista tietoa on saatavissa.

Tiedote: Hallitus linjasi valtakunnallisista ja alueellisista suosituksista koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi (15.10.2020)

Seuraa kunnan terveysviranomaisten ja Aluehallintoviraston ohjeita

Kunnat, sairaanhoitopiirit ja Aluehallintovirasto tulevat jatkossa tuottamaan tilannekohtaisesti koronaan liittyviä ohjeistuksia ja rajoituksia. Aluehallintoviraston sivuilla vastataan myös kirjastoja koskeviin kysymyksiin.

Aikaisempaa ohjeistusta

Korona Kirjastot.fi-palveluissa

Makupalat.fi ja Kysy kirjastonhoitajalta -palveluissa on koottu yhteen koronaan liittyvien sivustojen linkkejä. Monien verkkosivujen kokoelman voi liittää oman kirjaston sivuille yhdellä linkillä.

Kirjastot.fi:n uutisissa ja ilmoituksissa tullaan tarvittaessa julkaisemaan kirjastoja koskevaa ajankohtaista koronatietoa. Kannattaa tilata ilmoitukset ja uutiset omaan sähköpostiin luomalla Kirjastot.fi-tunnukset ja tekemällä tilaukset. Tunnusten teon ja tilausten linkki löytyy Kirjastot.fi:n etusivun oikeasta yläkulmasta.