Korona ja kirjastot

Kirjastot voivat pitää tilojaan auki ja tarjota palveluja kulloistenkin viranomaisohjeiden mukaisesti. Eri viranomaisten toimivaltuuksista löytyy tietoa Aluehallintoviraston Usein kysytyt kysymykset -sivustolta. Kirjastojen aukioloaika- ja palvelurajoitukset löytyvät parhaiten kirjastojen omilta verkkosivuilta. Tilanteet vaihtelevat nopeasti.

(Muokattu 8.1.2022)

Seuraa kunnan terveysviranomaisten ja Aluehallintoviraston ohjeita

Kunnat, sairaanhoitopiirit ja Aluehallintovirasto tulevat jatkossa tuottamaan tilannekohtaisesti koronaan liittyviä ohjeistuksia ja rajoituksia. 

Aikaisempaa ohjeistusta

Korona Kirjastot.fi-palveluissa

Makupalat.fi ja Kysy kirjastonhoitajalta -palveluissa on koottu yhteen koronaan liittyvien sivustojen linkkejä. Monien verkkosivujen kokoelman voi liittää oman kirjaston sivuille yhdellä linkillä.

Kirjastot.fi:n uutisissa ja ilmoituksissa tullaan tarvittaessa julkaisemaan kirjastoja koskevaa ajankohtaista koronatietoa. Kannattaa tilata ilmoitukset ja uutiset omaan sähköpostiin luomalla Kirjastot.fi-tunnukset ja tekemällä tilaukset. Tunnusten teon ja tilausten linkki löytyy Kirjastot.fi:n etusivun oikeasta yläkulmasta.