Kommentoi vastausta

Historianprofessori Laura Kolbe selittää "automaateiksi" sanottuja pikaruokaravintoloita ravintola Kosmoksen historiikissa (Siltala 2024) s. 20 - 21. Ensimmäinen automaattiravintola oli avattu Berliinissä 1895 ja Suomen ensimmäinen Helsingissä (Aleksi 13) 1910.

Kolben mukaan automaattikahviloiden perustaminen oli ketterää ja toiminnoiltaan ne olivat perinteisiä ravintoloita kevyempiä. Starttivaihe edellytti vähemmän henkilökuntaa ja tilakustannukset olivat pienemmät. Asiakkaat ostivat automaateista kolikoilla juomia ja pikkusyötävää, ja itsepalvelubuffetissa oli tarjolla lämmintä ruokaa.

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.