Kommentoi vastausta

Siis mitä`? Voihan vanhoja euroarvoisia merkkejä käyttää myös painavampiin lähetyksiin kuin 50 g - eihän moiseen räppänään mahdu kuin muutama paperiarkki, ja nykyisen hävyttömän kalliin hinnaston aikana painavammat kirjeet maksavat heti paljon.
Täytyy vain osata laskea, ja kannattaa hankkia kotiin kirjevaaka, maksaa mm. Clasulla parikymppiä.
https://www.posti.fi/mzj3zpe8qb7p/4mJAGyVNiNcPuxJLI7yOcV/7372514ec355ce…
kas siinä kunnollinen hinnastosivu, kirjaston vastauksessa on sekava sotku. Tuossa sanotaan selvästi, että ikimerkit käyvät arvostaan muuhunkin lähetykseen.
Ei tosin sanota, että muutkin euromerkit käy, sen kysyin postitoimistosta kun sellainen vielä oli olemassa, ja olen käyttänyt niitä ongelmitta.

Jos katsot netistä postimaksut, niin ole tarkkana, älä hae yksityishenkilönä hakusanalla laskurit, koska ne menee yleensä sivuille, jotka on tarkoitettu niille, joilla on postimaksukone. Hae postimaksut hinnasto tms. Sivujen sotkuisuudesta olen
valittanut postille monta kertaa, ei parane. Sen jälkeen käyn jossain postipisteessä ja pyydän niiltä hinnaston. Ellei niillä ole valmiina, niiden pitäisi printata se asiakkaalle.
Monilla asiamiehillä, kirjakaupoissa tms. on myynnissä sellaisia merkkejä, joita ei enää ole verkkokaupassa.

Jos käyttää vanhoja e-merkkejä, kannattaa mennä postipisteeseen, ja lasketuttaa niillä, riittääkö ne. Siltikin pitää itse tietää, ja myös vahtia, laskeeko ne oikein. Ne kun eivät osaa enää laskea, eivätkä monessakaan paikassa tiedä mitään. Asiamiesten väki vaihtuu eikä niitä kiinnosta postimaksuasiat kun eivät itse kai lähetä enää mitään muuta kuin tekstareita.
Postitoimistojen hävittäminen on ollut suuri vahinko - siellä tiedettiin ja osattiin, ja jos ei tiedetty, otettiin selvää.

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.