Kommentoi vastausta

Arkipata oli mun inhokkiruoka koulussa, 70-80 -luvuilla. Meillä siinä oli perunaa, porkkanaa, lanttua ja lenkkimakkaraa, mausteena pippureita ja ehkä vähän ketsuppia. Itse sitä tein kerran vahingossa, kun olin tehnyt makkarakeiton turhan jauhoisista perunoista ja uudelleen lämmittäessä sitä se olikin olikin muuttunut "arkipadaksi" , ts. liemi oli sakeentunut! Ja oli niin hyvää 😋

Lyhykäisyydessään: lantut, porkkanat ja jauhoset perunat yhtä suurina paloina (noin puolet perunaa, ¼ porkkanaa, ¼ lanttua), keitetään hyvin kypsiksi vähäisessä vesimäärässä, mausteena lihaliemikuutio tms. tai suolaa, vähän ketsuppia ja muutama maustepippuri. Makkarapalat lisätään loppuvaiheessa pataan lämpiämään (halutessaan ne voi lisätä ruskistettuina). Lopuksi voi lisätä esim. tuoretta persiljaa.

Mulle tämän pointti on se, että juurekset on hyvin kypsiä ja pehmeitä ja "liemi" sakeaa.

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.