Toivon kirjahylly ja syksyn yhteistilaisuus 27.11.2021

Toivon kirjahyllyyn on koottu kirjoja, joissa käsitellään ilmastonmuutosta ja luontokatoa toivon ja toiminnan näkökulmasta. Se löytyy verkosta Kirjalistan sivuilta osoitteesta Toivon kirjahylly

Toivon kirjahylly syntyi, kun kevään 2021 ilmastolukupiireissä törmättiin ilmastokriisiä käsittelevien kirjojen vaihteleviin lähtökohtiin: löytyi niin perusanalyysiä, tuomiopäivän pasuunaa kuin ratkaisukeskeisyyttä. Lukupiireissä haluttiin tarkempaa etukäteistietoa potentiaalisten kirjojen näkökulmista. Niiden kokemuksen mukaan ilmastoahdistusta helpottaa parhaiten toiminta, jota ajatusta haluttiin vahvistaa sopivilla kirjavalinnoilla.

Keväällä 2021 pyörineet ilmastolukupiirit olivat Helmet-kirjastojen, Greenpeacen, Marttaliiton, MLL:n Uudenmaan piirin, Suomen kirjastoseuran ja Lukukeskuksen yhteishanke. Mukaan odotettiin pariakymmentä lukupiiriä, mutta lopulta lukupiirejä oli noin sata joka puolella maata. Osallistujien innostusta ei juurikaan vähentänyt, että useimmat lukupiirit joutuivat toimimaan verkossa. Keväällä järjestettyihin yhteisiin verkkotilaisuuksiinkin osallistui satoja lukupiiriläisiä, jotka seurasivat kiinnostuneina kirjailijoiden ja taiteilijoiden esityksiä. Muutama kymmenen lukupiiriä on jatkanut syksyllä 2021, joitain uusiakin on perustettu. 

Syksyn yhteistilaisuus verkossa ja Sellon kirjastossa 27.11. klo 14-17 on avoin kaikille kiinnostuneille. Osallistuminen ei edellytä Facebook-tunnuksia. 

Lue koko juttu Vihreä kirjasto -sivulta Toivon kirjahylly ja syksyn yhteistilaisuus 27.11.2021