Kommenttikierros Kansalliskirjaston palvelusopimusten uudistuksista 17.9.-15.10.2018

Kansalliskirjasto valmistelee syksyllä 2018 Finnan ja Melindan palvelusopimusten päivittämistä mm. uuden EU:n tietosuoja-asetuksen edellytysten mukaiseksi. Melindan palvelusopimukseen lisätään uusi liite ja Finnan palvelusopimusta liitteineen uudistetaan laajemmin. Kommentteja ja kysymyksiä pyydetään erityisesti palveluissa mukana olevilta organisaatioilta. Kommentointiin voivat kuitenkin osallistua kaikki kirjastot, jotka mahdollisesti jossain vaiheessa ovat tulossa mukaan Finnaan tai Melindaan. Pyydättehän organisaationne juridisia ja/tai sopimusasiantuntijoita osallistumaan kommentointiin!

Kansalliskirjasto käy kommentit läpi ja laatii niihin vastaukset loka-marraskuussa 2018. Sopimusasiakirjoihin voidaan toteuttaa muutoksia kommenttikierroksen perusteella. Kommentit, vastaukset ja kommentoinnin tuloksena mahdollisesti muuttuneet asiakirjat julkaistaan palveluiden asiakaswikeissä marraskuun loppuun mennessä. Kommentoijien nimiä tai organisaatioita ei julkaista, mutta kommentoijan taustasektori mainitaan kommentin yhteydessä.

 

Finna

Kyseessä on laaja sopimusuudistus, joka koskee kaikkia Finnaan osallistuvia organisaatioita. Muutokset edellyttävät, että  Finnaan aineistojaan tarjoavat ja Finna-alustaa käyttävät organisaatiot allekirjoittavat uudistuneen sopimuksen 2019.

Kansalliskirjasto kerää kommentteja ja kysymyksiä muuttuvaan Finnan palvelusopimukseen liitteineen ajalla 17.9. - 15.10.2018. Kommentoitavat dokumentit löytyvät Finnan asiakaswikistä: https://www.kiwi.fi/x/JYAIBg

Kommentointiin osallistutaan vastaamalla tästä linkistä aukeavaan kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/f3e1ada5-eafb-4575-9725-12826dd8cccc?displayId=Fin1596070

Lisätiedot kommenttikierroksesta Finnan palvelupostista: finna-posti@helsinki.fi

 

Melinda

Melindan palvelusopimuksessa on mahdollisuus muuttaa sopimusta Tiedonhallinnan ohjausryhmän hyväksymillä liitteillä, joita ei tarvitse allekirjoittaa. Tiedonhallinnan ohjausryhmän kokouksessa 11.9.2018 päätettiin, että kommenttikierroksen yhteydessä tiedustellaan mukana olevilta organisaatioilta, riittääkö tämä menettely vai kaivataanko tietosuojaliitteelle erillistä muutossopimusta. Melinda-kirjastolla on oikeus irtisanoa sopimus muutostilanteessa. Sopimuksen liiteluetteloa ylläpidetään Melinda-wikissä: https://www.kiwi.fi/x/DYP9Ag.

Kansalliskirjasto kerää kommentteja ja kysymyksiä uuteen liitteeseen ajalla 17.9. - 15.10.2018. Kommentoitava dokumentti löytyy Melindan asiakaswikistä: https://www.kiwi.fi/x/f4EIBg.
Kommentointiin osallistutaan vastaamalla tästä linkistä aukeavaan kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/5AB9607038C73770
Lisätietoa kommenttikierroksesta Melindan palveluosoitteesta melinda-posti@helsinki.fi