Kirjastot ja demokratia -kurssi julkaistu Liboppi-verkko-oppimisympäristössä

Vuonna 2021 aluehallintovirastojen kirjastotoimi tuotti paljon aineistoa kirjastot ja demokratia -teeman ympärillä. Demokratiamiljoonasta jaettiin erityisavustusta 38 hankkeelle ja tuotettiin koulutusmateriaalia. Yhdeksän luentoa laadittiin tukemaan kirjastojen lakisääteistä demokratiatyötä. Jotta saisimme luentotallenteet kaikkien käyttöön, laadimme luentojen ympärille oman opintokokonaisuuden yleisten kirjastojen henkilöstölle. Tämä kokonaisuus on nyt julkaistu Libopissa!
 
Opintokokonaisuuden tavoitteena on syventää kirjastoissa työskentelevien käsitystä siitä, miten yleiset kirjastot pystyvät toteuttamaan kirjastolain §2 kohtaa ’edistää aktiivista kansalaisuutta, sananvapautta ja demokratiaa’. Kurssin sisältö koostuu neljästä moduulista, jotka käsittelevät aihetta eri näkökulmista. Moduulit koostuvat luentovideoista ja jokaiseen videoon liittyy kertaava tehtävä. Tehtävät on laadittu monipuolisiksi ja niiden tarkoitus on syventää luentojen aiheita kirjaston päivittäiseen toimintaan.
 
Kurssi on suunnattu kaikille yleisten kirjastojen työntekijöille. Kurssin suorittamiseen menee suorittajasta riippuen noin 9–11 tuntia. Kurssi on avoinna syyskuun 2023 loppuun asti, minkä jälkeen sitä ei voi enää suorittaa.
 
Kurssi löytyy Libopista Kirjastojen yhteiset -kurssikategoriasta. Kurssille pääsee kurssiavaimella KIRDEM2223. Jos et ole vielä rekisteröitynyt Liboppiin, se onnistuu liboppi.fi -etusivulla Rekisteröidy-painikkeen takaa. Tarkemmat ohjeet löydät esimerkiksi tältä videolta.
 
Yhteystiedot:
Anu Ojaranta, kirjastotoimen ylitarkastaja
Lounais-Suomen aluehallintovirasto
anu.ojaranta@avi.fi / 0295 018 302
 
Mika Mustikkamäki, kirjastotoimen ylitarkastaja
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto
mika.mustikkamaki@avi.fi / 0295 018 843