Asikkalan kirjastosta saa lainaksi tarpeellisia tavaroita ja Kuusamon kirjastosta luontokuvatauluja

Asikkalan kirjastossa on toiminut kesästä 2020 lähtien tavaralainaamo, jonka esineet koostuvat Asikkalan vakituisten ja kesäasukkaiden lahjoittamista tavaroista. Lainata voi vaikka kasvikuivurin tai höyrypesurin.

Tavaralainaamon taustalla on LAB ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston yhteishanke Maallemuuttajat 2030, jossa kehitetään maaseudun asumisen kestävää kehitystä jakamis- ja palvelutalouden kautta. Kirjastoon järjestetty tavaralainaamo on yksi hankkeen palvelukokeiluista. 

-Tavaralainaamon suosikeiksi ovat osoittautuneet kasvikuivuri, saumuri, höyrypesuri, rinkka ja trangia, kertoo kirjasto- ja kulttuurijohtaja Tanja Kairimo

Kuusamon kirjastossa taas on jo useamman vuoden ajan toiminut Luontokuvalainaamo. Kokoelma käsittää noin 20 erikokoista ripustusvalmista taulua, joiden aiheet vaihtelevat eläin- ja kasvikuvista maisemakuviin. Tauluja voi lainata vain yksityiskäyttöön kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan. 

- Mietittiin, että luontokuvataulujen lainaus sopii hyvin Kuusamon luontokaupungin imagoon ja onhan täällä vuosittainen Nature Photo -valokuvakilpailu, valokuva-alan opetusta sekä Hannun Jäljet -luontokuvakeskus, kertoo kirjastotoimenjohtaja Ritva Niemeläinen.

Lue jutut Asikkalan ja Kuusamon kirjastoista Vihreä kirjasto -sivuilta.

Vihreä kirjasto on Kirjastot.fi-sivuston ympäristöaiheinen osio, jossa julkaistaan materiaaleja, inspiraatiota ja taustatietoa kirjastojen ympäristötyön tueksi. Sivuja ylläpitää tällä hetkellä Kirjastojen ympäristötietoisuus 2020-luvulle -hanke.

Kun haluat kertoa oman kirjastosi ympäristötyöstä muille kirjastolaisille, lähetä juttusi ja kuvia tai videoita julkaistavaksi Vihreä kirjasto -sivuilla.

Yhteyshenkilöt:
Leila Sonkkanen, leila.sonkkanen@hel.fi
Eeva Kujanpää, eeva.kujanpaa@hel.fi

Kerromme kirjastojen ympäristötyöstä myös Facebookissa ja Instagrammissa.