Suomessa jokaisessa kunnassa on kirjasto. Yleisten kirjastojen lisäksi kirjastopalveluja voi käyttää myös yliopisto-, erikois- ja ammattikorkeakoulukirjastoissa. Myös ammattioppilaitosten kirjastot ovat osin vapaassa käytössä. Oman kirjastosi tiedot ja esimerkiksi varaamasi aineiston tilanteen näet jatkamalla kirjastosi sivuille.
Kaikki kirjastot
Haun avulla löydät esimerkiksi omassa kunnassasi olevat kirjastot.
Kirjastokimpat
Kirjaston asiakkuus tarjoaa useamman kunnan palvelut, kun kunta kuuluu kimppaan.
Kirjastojen palvelut
Klikkaamalla palvelulistasta, näet millä kirjastolla palvelu on.
Ammattikorkeakoulukirjastot löytyvät Kirjastohakemistosta. Niiden teostiedot löytyvät pääosin Finna.fi:stä, mutta etsiä voi kirjastokohtaisesti kokoelmatietokannoista.
Ammattioppilaistoskirjastot palvelevat oppilaitoksen opiskelijoita ja henkilökuntaa. Palvelut ulkopuolisille kannattaa tarkistaa yhteyttä ottamalla.
Monikielinen kirjasto tarjoaa luettavaa yli 80 kielellä. Teokset voi tilata oman lähikirjaston kautta kaikkialle Suomeen.
Saamelainen erikoiskirjasto tarjoaa kattavan kokoelman saamenkielistä ja saamelaisaiheista aineistoa. Oman kirjaston kautta saa kaukolainoja.
Venäjänkielinen kirjasto toimii Espoossa, mutta aineistot toimitetaan koko maahan.
Viittomakielinen kirjasto on välittömästi kaikkien käytettävissä oleva verkkokirjasto, jonka aineisto on videoita.
Celia-kirjasto ääni- ja pistekirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Palvelusta saa lisätietoa Celian sivuilta ja omasta lähikirjastosta.
Kaukolainaus
Oman lähikirjastosi kautta saat lainaan aineistoja Suomesta ja ulkomailta mikäli haluamasi teos ei kuulu oman kirjastokimppasi kokoelmiin. Harvinaisia kirja-, musiikki- ja artikkeliaineistoja tarjoavat esimerkiksi Kansalliskirjasto ja Varastokirjasto. Harvinaisia aineistoja voi etsiä Finna.fi haun avulla. Se löytää kirjastojen, museoiden ja arkistojen kokoelmat.