Kommentoi vastausta

Isoisäni on ollut myös virkistyslomalla Saksassa 3.6.1942 - 2.10.1942. Kyseisellä matkalla on ollut mukana Führerin kutsumana 140 suomalaista haavoittunutta upseeria ja sotilasta, jotka eivät olleet SS-vapaaehtoisia. Heidät kuljetettiin Turusta Danzigin satamaan S/S Gneisenau -aluksella, josta matka jatkui bussilla eri toipilaskoteihin ympäri Saksan mm. Sauerlandin Winterberg, Sellin, Rügen ja Bayrischell.
Löysin isoisäni muistoja tältä matkalta. Artikkeleita Saksalaisista päivälehdistä, matkalippuja, esitteitä, valokuvia, kirjoja ym. Kaikille osanottajille on lähetetty jälkikäteen kirjanen muistoksi tästä matkasta. Kirjan nimi on "Suomis Söhnen sahen das Reich", jossa hyvin tarkkaan kuvataan matkan kulkua ja keitä he ovat tavanneet. Ovat vierailleet mm. Hitler-Jugend koulutusleirillä Sceibenbergissä, jossa ilmeisesti myös itse Hitler olisi vierailijoita lyhyesti tervehtinyt.
Suomalaiset aseveljet ovat saaneet osakseen ylenpalttista huolenpitoa ja heille on järjestetty illallisia, ohjelmaa, pidetty kiitospuheita, jaettu lahjoja ym.
Isoisänikin kirjoitti sieltä kirjeessään "kyllähän täällä nyt mieluummin on kuin rintamalla", jonne hän sitten toipumisloman jälkeen kuitenkin palasi.

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.