Kommentoi vastausta

Jos Lapilla tarkoitetaan tuossa entistä Lapin lääniä eikä vain saamelaisaluetta Sodankylästä pohjoiseen...
Kulttuuriset ja perinneruuat ovat toista kuin paikallisten asukkaiden jokapäiväiset ateriat. Yleisimpiä ruokia lapsuudessani 50-60-luvulla pohj. napapiirin tuntumassa olivat keitetyt tai paistetut perunat (ei puikula) ja ruskea kastike, jossa liha oli kotona kasvatetuista vasikoista (joskus harvoin lampaista), ei koskaan poroa tai riistaa. Makaroniruokien ainekset hankittiin kaupasta; jouluksi ostettiin kinkkua. Kouluruokalassakaan ei nähty poroa tai lohta, ei edes kotitaloustunnin harjoitusaterioilla.

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.