Ilman lisäksi vesipisaroiden koko vaikuttaa ruoan makuun. Pienipisaraiseksi vispattu majoneesi maistuu vähemmän happamalta kuin nopeasti sekoitettu versio, jossa pisarat jäävät suuriksi ja vapaata vettä on runsaasti. Sama pätee vispattuun puolukkapuuroon. (Anu Hopia, Tatu Lehtovaara ja Arto Rastas: Kaksi kokkia ja kemisti. Nemo, 2014. S. 202.)
Ilman lisäksi vesipisaroiden koko vaikuttaa ruoan makuun. Pienipisaraiseksi vispattu majoneesi maistuu vähemmän happamalta kuin nopeasti sekoitettu versio, jossa pisarat jäävät suuriksi ja vapaata vettä on runsaasti. Sama pätee vispattuun puolukkapuuroon. (Anu Hopia, Tatu Lehtovaara ja Arto Rastas: Kaksi kokkia ja kemisti. Nemo, 2014. S. 202.)