https://fi.wikipedia.org/wiki/Kerma luettelee erityyppiset kermat, rasvaisimmasta kevyimpään: kun rasvaa on vähintään 48%, puhutaan täyskermasta, mutta jo 40% riittää siihen, ettei kermaa tarvitse iskukuumentaa. Vispikermassa rasvaa on 36-38%, kuohukermassa 35-36, ruokakermassa 10-20% ja kevytkermassa 10%. Kahvikerma oli ennen 19%, nykyään 10%. Mitä vähemmän kermassa on rasvaa, sitä enemmän sitä käsitellään ja lisätään lisäaineita.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kerma luettelee erityyppiset kermat, rasvaisimmasta kevyimpään: kun rasvaa on vähintään 48%, puhutaan täyskermasta, mutta jo 40% riittää siihen, ettei kermaa tarvitse iskukuumentaa. Vispikermassa rasvaa on 36-38%, kuohukermassa 35-36, ruokakermassa 10-20% ja kevytkermassa 10%. Kahvikerma oli ennen 19%, nykyään 10%. Mitä vähemmän kermassa on rasvaa, sitä enemmän sitä käsitellään ja lisätään lisäaineita.