Kommentoi vastausta

Mitä tarkoitat kysymyksellä?

Jos viittaat Kennelliiton tietokannassa KoiraNetissä esiintyvään merkintään luonnetestien kohdalla, se esiintyy yleensä ennen tietokannan käyttöönottoa suoritettujen luonnetestien yhteydessä. Liitto ei varmaankaan ole kirjannut näitä vanhoja tuloksia verkkoon ja koiran kohdalla näkyy sitten merkintä LT 0,vaikka todellinen yhteispistemäärä olisi jotain muuta. Asia tulisi varmistaa Kennelliitolta.
Koirien luonnetesti on epätieteellinen tapa yrittää määritellä koiran luonnetta nopeasti ja helposti ja karsia jalostuksesta pois arat ja hermostuneet koirat. On kuitenkin todettu, että sen osa-alueiden arvosanat eivät periydy kovin hyvin. Testissä on erilaisia osioita, joissa koira altistetaan erilaisille tilanteille ja arvioidaan sen luonne tietyiltä osin sen reaktioiden pohjalta. Kullekin osa-alueelle on määritelty pistemäärät ja kertoimet, jotka lasketaan yhteen. Koska testaus kehitettiin alunperin seulomaan nuorista koirista virkakoirakoulutukseen sopivia, korkeimmat arvosanat kuvaavat ihanteelliseksi katsottavaa palveluskoiraa.
Teoriassa olisi ehkä mahdollista saada 0 tai miinusmerkkinen tulos, mutta sellaisen koiran testaus on voitu keskeyttää koiran liiallisen ahdistumisen vuoksi.

Luonnetestin eräiden ongelmien vuoksi (esimerkiksi mm. ihmisten halu tuijottaa loppupistemäärää koiran saaman profiilin sijasta) on kehitetty uusia tapoja arvioida koiran luonnetta, jos se ei tapahdu käyttökokeiden kautta. Esim. MH ja tästäkin on jo kehitetty Ruotsissa uusi versio.

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.