Kommentoi vastausta

EU antoi alkuaan kahden vuoden välein Suomelle ja Ruotsille luvan syödä Itämeren kalaa vaikka se on muissa EU -maissa kielletty. Sitten EU myönsi jatkuvan luvan, mutta edelleen vain Ruotsille ja Suomelle. Syy tähän on se, että meillä dioksiinia ja PCB:tä ei ole kylvetty maahan kuten Euroopan keski- ja eteläosissa. Meillä tuotettu liha, maito ja munat ovat puhtaita, ja siksi kalasta tuleva rasite on melkein ainoa myrkkyjen lähde. Muualla Europassa myrkkujä saadaan ruuasta jo muutenkin liikaa, joten Itämern kalaa ei siellä saisi syödä ollenkaan. Valitettavasti olen hukannut linkin siihen lehdistötiedotteeseen, josta nämä tiedot löytyivät, silloin aikanaan kun lupia myönnettiin parin vuoden välein. Tiedotteen julkaisi jokin suomalainen ministeriö, siksi että EU vaati että luvan saaneet valtiot valistavat kansalaisiaan kalojen myrkyistä. Mutta jotenkin kävi niin, että tieto ruuan ympäristömykyistä meillä verrattuna muuhun Eurooppaan ei ole näkynyt suomalaisessa mediassa yhtään. Onnistuisikohan joku vielä löytämään julkisen dokumentin jossa asiaa selvitetään?

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.