Kommentoi vastausta

Huolimatta yllä esitetystä - hieno selvitys, kiitos - Yhdysvalloissa solmitaan edelleen lapsiavioliittoja erinäisten sopimusten ja pakotteiden kautta. Nuorten tyttöjen raiskaajia saatetaan "puhdistaa" rikoksesta naittamalla osapuolet, täysin piittaamatta tytön mielipiteestä.

Muuten taas ....espanjankielisellä väestöllä tytön viisitoistavuotispäivällä voi olla suuri merkitys. Silloin vietetään perinteisesti Quinceañeras - juhlaa, joka parhaimmillaan on valtava show häitä muistuttavine kuvioineen. Silloin mm. tyttö saa ensimmäiset tanssikenkänsä ja saa siitä lähtien mennä julkisiin tansseihin. Katso tuolla hakusanalla netistä. Viime aikoina on amerikoista ollut uutisia aivan mielettömistä juhlista, joihin tunki väkeä kaukaa ja läheltä.
Vähemmän vaurailla perheillä ei tietenkään ole mahdollisuutta isoihin juhliin, mutta perinteet sielläkin saattavat vahvistaa vanhan periaatteen: silloin tytön tahto siirtyy äidin/isän taskusta aviomiehen taskuun, ts. tytöstä tulee aviovaimomateriaalia. Useissa espanjankielisissä ja -perinteisissä perheissä tytöille opetetaan kuulemma pienestä pitäen taidot huolehtia kodista, aviomiehestä ja lapsista; opetetaan ompeleminen, ruoanlaitto yms.

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.