Kommentoi vastausta

Kirjaston vastaus sisältää väärinkäsityksen, joka on hyvin yleinen, toistuu monessa lähteessä. Ksylitolin vaikutus suun happamuuteen perustuu ennenkaikkea siihen että se häiritsee bakteerien toimintaa, jolloin bakteerit eivät pysty kasvattamaan suun happamuutta. Jos suu on jo hapan, ksylitoli ei voi lievittää sitä millään muulla tavalla kuin lisäämällä syljen eritystä. Ksylitoli ei siis vaikuta olemassa olevaan happamuuteen suoraan, vaan ehkäisee happamuuden lsiääntymistä epäsuorasti.

Lisäksi muistan lukeneeni suomalaisesta tutkijasta joka oli tutkinut sokerialkoholeja, joihin myöskin ksylitoli kuuluu, ja todennut että sokerialkoholit jo itsessään ovat happamia ja siksi niitä pitäisi käyttää mahdollisimman varovasti. Itse pidän ksylitolin kausta kovasti ja tein sen vriheen että jauhoin isoja x-purkkamällejä suussa monta vuotta. Sen seurauksena minulta on kiille kulunut purupinnoilta paikoin pois. Hammalääkärit aina päivttelevät kuinka olen sen onnistunut saamaan aikaan.

Ksylitoolia ei siis kannata syödä siinä toivossa että se vähentäisi happamuutta sinänsä. Se ehkäisee happamuden syntyä epäsuorasti, mutta ei vähennä happamuutta suoraan.

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.