Kommentoi vastausta

Pysyvä linkki

Huomautus: tämä vastaus ei itse asiassa vastaa (suoraan) kysymykseen "miksi sanomalehden toimittajista alettiin Suomessa käyttää nimitystä "neekeri"?"

Ensimmäinen vaihtoehto kertoo, että "toimittajien kädet ja kasvotkin olivat usein painomusteessa", muttei kerro miksi painomuste käsillä ja kasvoilla liittyisi sanaan "neekeri". Jää lukijan tehtäväksi vetää johtopäätös, että kasvojen tuhrautumisen mustaan väriin ja tästä puhdistautumisen täytynee olla verrattavissa mustan ihonvärin omaamiseen ja mustaihoisen ihmisen elämään. Tämä on absoluuttisesti rasistinen ajatus.

Toinen vaihtoehto, että toimittajan työ ja työstä maksettu palkka olisi verrattavissa ihmisorjuuteen, sen lisäksi että se halventaa orjuuden uhrien kärsimystä, ei myöskään kerro miksi orjuus liittyisi sanaan "neekeri". Jää jälleen lukijan tehtäväksi vetää johtopäätös, että orjien täytynee olla ensisijaisesti mustaihoisia ihmisiä, ja keksiä sille miksi näin olisi oma, väistämättä rasistinen selitys.

Yhteenvetona voi sanoa, että tämä vastaus kannustaa epäsuorasti lukijoita omaksumaan ja käyttämään rasistisia ajattelumalleja, koska ilman tällaisen ajattelutavan omaamista se jää vajaaksi eikä täten ole ymmärrettävissä. Tällä tavoin se ylläpitää rasismia nyky-yhteiskunnassa.

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.