Koulutus ja seminaarit

Verraton vertaisryhmämentorointi!

Seurattavissa verkossa

Verraton vertaisryhmämentorointi! 

Mikä ihmeen vertaisryhmämentorointi? Vertaisryhmämentorointi on joukkuelaji. Siinä jaetaan osaamista ja kokemuksia vertaisten ryhmässä. Perinteisessä mentorointimallissa operoidaan kahden tekijän, mentorin eli konkarin ja aktorin eli tulokkaan, kanssa. Vertaisryhmämentoroinnissa asian äärellä ollaan isommalla porukalla.

Vertaismentoroinnissa jokainen on asiantuntija, jolla on jotain annettavaa ryhmän muille jäsenille. Kokeneella ryhmän jäsenellä on paljon omaan kokemukseen perustuvaa osaamista. Juuri alalle tulleella puolestaan on tuoretta oppia ja uutta näkemystä. Kirjastoalalla on asioita ja kysymyksiä, joihin voidaan koko ryhmän osaamisella ja kokemuksella hakea ratkaisuja ja vastauksia. Yhdessä olemme enemmän! 

AKE Porvoo ja Helmet-kirjastojen koulutusryhmä toteuttavat kevätlukukaudella 2021 vertaisryhmämentorointipilotin. Pilotti käynnistyy 14. tammikuuta pidettävällä Verraton vertaisryhmämentorointi! -webinaarilla.  

Webinaari alkaa näyttelijä Sari Siikanderin puheenvuorolla. Professori Hannu L. T. Heikkinen Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitokselta kertoo, mitä vertaisryhmämentorointi on. Hän on ollut rakentamassa vertaisryhmämentorointia opetusalalle Suomessa. Päivän koko ohjelma on alla. 

 

Verraton vertaisryhmämentorointi! 14.1.2021 klo 12.30–15.30 

Ohjelma 

12.30–12.40 Tervetuloa vertaismentoroitumaan! 

12.40–13.15 Kannusta kollega kukoistukseen  
Näyttelijä, valmentaja Sari Siikander, Rakata Oy 

13.15–14.30 Vertaisryhmämentorointi 

Mitä vertaisryhmämentorointi on?  
Professori Hannu L. T. Heikkinen, Koulutuksen tutkimuslaitos, Jyväskylän yliopisto 

Vertaisryhmämentorointi – jaettu asiantuntijuus ”avaa silmät” ja luo uutta  
Hoitotyön lehtori Marja-Anneli Hynynen, Savonia-ammattikorkeakoulu 

Oppimismentorointi – case valtionhallinto 
Hankekordinaattori Mertzi Bergman, Feeniks-hanke 

14.30–15 Pienryhmäkeskustelut 
Millaisia aiheita vertaisryhmissä voisi käsitellä? Millaisia odotuksia vertaisryhmämentoroinnista? Mikä vertaismentoroinnissa kiinnostaa?  

15–15.30 Yhteenveto pienryhmäkeskusteluista ja tietoa jatkosta  

 

Pilottiryhmä vertaismentorointiin 

Haluatko kokeilla itse, millaisia vaikutuksia vertaisryhmämentoroinnilla on omaan osaamiseesi ja työhyvinvointiisi? Tule mukaan pilottiryhmään! Ryhmä kokoontuu keväällä neljä kertaa: 18. helmikuuta klo 13–15, 18. maaliskuuta klo 13–15, 15. huhtikuuta klo 13–15 ja 20. toukokuuta (kellonaika avoin). Viimeisellä kerralla on tarkoitus käydä läpi kokemuksia ja tunnelmia kevään ryhmäkokoontumista. Kolme ensimmäistä kertaa kokoonnutaan etänä. Toukokuun tapaaminen pidetään koronatilanteen salliessa naamatusten Helsingissä.

Pilottiryhmän keskustelujen pääteema on kirjastotyön muutos. Ryhmä määrittelee itse aiheet, joita se haluaa tapaamisissa käsitellä.  

Vertaismentorointiryhmään otetaan enintään 12 osallistujaa. Pilotti toteutuu, jos ryhmään ilmoittautuu vähintään viisi kirjastolaista. 

Etusijalla ovat Uudenmaan alueen kirjastoammattilaiset.

 

Ilmoittaudu 

Ilmoittaudu Verraton vertaisryhmämentorointi! -webinaariin viimeistään 11. tammikuuta ja/tai vertaisryhmämentoroinnin pilottiryhmään viimeistään 11. helmikuuta.

> Ilmoittautumislomake

 

Lisätietoja 

Lisätietoja antavat Katja Jokiniemi (katja.jokiniemi@hel.fi) ja Jan Nyström (jan.nystrom@porvoo.fi).

Kaupunki
Porvoo
Alkaa
Päättyy
Organisaatio
Porvoon kaupunginkirjasto/ AKE & Helmet-kirjastojen koulutusryhmä
Yhteyshenkilö
Jan Nyström
Puhelin
0405960592
Koulutuksen tai seminaarin aihe