Koulutus ja seminaarit

Uudenmaan LANU-verkostopäivä

Uudenmaan LANU-verkosto (Lasten- ja nuortenkirjastotyötä Uudellamaalla – Barn- och ungdomsbiblioteksarbete i Nyland) kokoontuu yhteiseen verkostopäivään toukokuussa Keravan kirjastoon.

Tule tapaamaan kollegoita ja osallistumaan kiinnostavaan ohjelmaan! Pohdimme nuorten lukemiseen liittyviä teemoja, opiskelemme sanataidetta ja tutustumme alueen hankkeisiin ja käytäntöihin.

Ohjelmassa 12.5.

9- Aamukahvia ja -teetä
9.15-10.20 Päivän aloitus ja kuulumisia kirjastoista
10.20-10.30 Tauko
10.30-11 Mitä sä luet? -hanke / Anna Tykkyläinen ja Laura Leden, Kirkkonummen kirjasto
11.15-12 Sanataidetta kirjastoihin (otsikko tarkentuu) / Sanataiteilija Minna-Karoliina ”Minka” Heino
12-13 Lounas
13-15 Lukemattomat nuoret-työpaja / Yhteisöpedagogi, kirjallisuusterapia- ja sanataideohjaaja Anna Heikkinen (sis. AKEn kustantaman kahvitauon)
15-15.30 Lasten- ja nuortenkirjastotyötä Keravalla / Aino Koivula, Demi Aulos ja Lorena Echkart, Keravan kirjasto
15.30-16 Vapaaehtoinen opastettu kierros Keravan kirjastossa

Päivän aluksi hörpätään kahvia tai teetä ja vaihdetaan kuulumisia.

Aamupäivällä kuulemme Kirkkonummen Mitä sä luet? -hankkeesta, jossa hanketyöntekijä Anna Tykkyläinen tuottaa kirjavinkkivideoita TikTokiin nuorten kanssa. Sanataiteilija Minka Heino kertoo sanataiteen hyödyntämisestä kirjastoissa. Minka toimii sanataiteen kehittäjänä ja on tehnyt pitkään yhteistyötä kirjastojen kanssa sanataiteen parissa.

Iltapäivällä yhteisöpedagogi, kirjallisuusterapia- ja sanataideohjaaja Anna Heikkinen pitää meille osallistavan ja keskustelevan työpajan, jossa eläydytään lukemattoman nuoren arkeen ja työstetään keinoja nuorten kanssa tehtävään kirjastotyöhön jakamalla ajatuksia ja kokemuksia. Tarkoituksena on muun muassa pohtia sitä, miten etäisyys lukemiseen syntyy ja miten kirjastoammattilainen voi oman lukijuutensa tutkailun kautta paremmin kohdata lukemattoman. Anna on pitänyt aiheesta aiemminkin esityksiä Lukulysteillä ja Helmet-kirjastoissa, mutta nyt konseptia kehitetään vieläkin eteenpäin. Myös aiemmin Annan vastaavaan settiin osallistuneiden kannattaa siis ehdottomasti tulla mukaan.

Päivän päätteeksi lukukoordinaattori Demi Aulos, kirjastopedagogi Aino Koivula ja nuorisokirjastovirkailija Lorena Echkart kertovat Keravan lukukonseptista ja muista ajankohtaisista kuulumisista. 

Kohderyhmä ja ilmoittautuminen

Päivä on suunnattu kaikille Uudenmaan lanu-verkoston jäsenille. Jos teet lasten- ja/tai nuortenkirjastotyötä alueellamme, olet tervetullut mukaan verkostoon ja verkostopäivään. Liity verkostoon lähettämällä viesti Tiinalle.

Ilmoittaudu mukaan verkostopäivään viimeistään 4.5. tästä linkistä.

Lisätietoja

Verkostopäivästä ja Lasten- ja nuortenkirjastotyötä Uudellamaalla -verkostosta saat lisätietoja Tiinalta.

Kaupunki
Kerava
Sijainti
Keravan kirjasto, Paasikivenkatu 12, Kerava
Alkaa
Päättyy
Organisaatio
Porvoon kaupunginkirjasto, alueellinen kehittämistehtävä
Yhteyshenkilö
Tiina Rajala
Puhelin
040 539 6368
Koulutuksen tai seminaarin aihe