Lapin kirjastolle avataan uusi Finna-verkkokirjasto 19.6.

Lapin kirjasto julkaisee uuden verkkokirjaston 19.6.2018  osoitteessa https://lapinkirjasto.finna.fi, aluksi beta-vaiheessa. Lapin kirjaston Finnan kanssa rinnakkain on käytettävissä nykyinen verkkopalvelu https://koha.lapinkirjasto.fi/

Lapin kirjaston Finna sisältää kaikkien Lapin kuntien kirjastojen (Enontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Simo, Sodankylä, Tervola, Tornio, Utsjoki ja Ylitornio) aineistojen hakupalvelun.

Lapin kirjastojen uusi verkkokirjasto on osa Finna-kokonaisuutta, johon voi tutustua osoitteessa finna.fi.  Finnassa on mukana yli sata arkistoa, museota ja kirjastoa. Finna on valtakunnallinen, kirjastoille ilmainen, avoimeen lähdekoodiin perustuva verkkokirjasto, jonka kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa Kansalliskirjasto.  

Verkkokirjaston toimintoja ja sisältöjä kehitetään jatkuvasti. Finna-alustalla kirjastojen käyttäjille tarjotaan asiakasystävällisiä uudistuksia ja parannuksia. Verkkokirjastoon kootaan myös Lapin kirjastojen ajantasainen tiedotus.

Lapinkirjasto.finna.fi