Onnellinen kalastaja, Kertomuksia Suomen ja Norjan kalavesiltä

Kirjan kuvaus:

Onnelliseen kalastajaan on koottu mukaansatempaavia ja "koukuttavia" kalastuskertomuksia Suomen ja Norjan kalavesiltä. Jokainen kalastuskohde ja tarina on mahdollisimman erilainen. Ympäröivää luontoa ja sen kuvaamista ei ole kuitenkaan unohdettu kalojen väsytyksen tiimellyksessä.

Kalastuspaikkoina ovat rannalta kalastettavat pohjoisen lohijoet, taimen- ja meritaimenjoet, salaiset harjuspurot, Raippaluodon pilkkijäät, Lappajärven uisteluvedet ja madepaikat, Näsijärven kuhaselät, Lapin unohdetut erälammet sekä Pielisen kutulahdet.

Mitään kalastusmuotoa ei ole täysin unohdettu, joten kaloja narrataan perhoilla, uistimilla, jigeillä, pilkkimällä sekä myös passiivisilla pyydyksillä. Kalastuskohteina ovat lohi, meritaimen, taimen, harjus, hauki, kuha, made, lahna ja ahven.

Kalastuspaikkojen kuvaukset ovat todellisia ja yksityiskohtaisia, jotta mahdollisimman moni lukija pääsisi tutustumaan noihin hienoihin paikkoihin. Kokenutkin kalastaja tulee vieläkin paremmaksi kalastajaksi, luettuaan tämän kirjan.

Kirjailijasta:

Ahti Tahvanainen on nykyisin päätoiminen harrastekalastaja ja kirjailija. Hän jäi Ilmavoimien majurina sotilaseläkkeelle vuonna 2019, joten kirjoittamiselle on nyt hyvin aikaa. Tahvanainen asuu talvet Ylihärmässä ja kesät Utsjoen Karigasniemen erämaassa. Karigasniemeltä käsin onkin mukava tehdä kalareissuja eri puolille Lappia sekä Jäämeren rantojen lukuisille kalapaikoille. Kalastustapahtumia ja luontokuvauksia pyritään videoimaan GoPro kameralla, joten tarinan kerronnalle saadaan hyvä pohja.

Kirja löytyy Kirjavälityksen ja Suomen kirjastopalvelun valikoimista sekä e-kirjana Ellibsin valikoimista. Yksityishenkilöt voivat ostaa kirjaa suoraan kustantajan (Books on Demand) nettimyynnistä.

Kirjan nimi: Onnellinen kalastaja

258 sivua

Kustantaja: Books on Demand

ISBN: 9789528047780 (painettu kirja)

ISBN: 9789528064060 (e-kirja)