Nuortenkirja Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Kreeta – jumalten saari – lumoaa niin karulla kauneudellaan kuin kiehtovalla myyttisellä historiallaan. Mahtavan Dikti-vuoriston luolassa syntyi antiikin mytologian mahtavin jumala Zeus. Hänen vanhempansa olivat titaaneja, jättiläisiä. Selviytyäkseen hengissä ja pelastaakseen samalla sisaruksensa Zeus joutui nousemaan isäänsä ja tätä tukevia titaaneja vastaan. Vuosien taistelu päättyi Zeuksen voittoon. Hän kohosi antiikin Kreikan pääjumalaksi ja asettautui asumaan Olympos-vuorelle.

Kreetan jumalaisessa miljöössä seuramatkalaiset elävät nykyhetkeään – rakastavat intohimoisesti ja joskus vihaavatkin tuhoisasti. Suomalaistyttö Elsa on seuramatkalla Kreetalla isovanhempiensa mukana. Heti matkan ensimmäisenä päivänä Elafónisin paratiisisaarella Elsa huomaa joutuneensa keskelle katkeraa kolmiodraamaa. Seurueen matka jatkuu Rethymnoniin ja Knossokseen, mutta intohimoinen lemmenleikki ei ota laantuakseen. Spinalongan saarella Elsa onnistuu estämään murhenäytelmän, mutta hänkään ei voi mitään sille, että matkan jatkuessa Zeus saa julmalla tavalla uhrinsa.

Nuorten dekkari vie lukijan niin Kreetan mytologiaan ja todelliseenkin historiaan kuin saaren tämän hetken kiinnostavimpiin matkailukohteisiin. Teoksen kuvaamat tapahtumapaikat ovat todellisia ja niiden kuvaus perustuu kirjoittajan henkilökohtaisiin kokemuksiin. Kirjassa on autenttinen värivalokuvakuvitus. Lisäksi kirjassa on piirroskuvitusta, jonka on tehnyt 13-vuotias Alma Uurinmäki.

Kirjan on kirjoittanut Matti Uurinmäki ja kustantanut Naruska Saivo Oy. Kirja ilmestyy joulukuussa 2023. Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan teokset ovat itsenäisiä eikä niillä ole juonellista jatkumoa. Kirjan päähenkilö Elsa on aikaisemmin seikkailut Thaimaahan sijoittuvassa Kuolema Kultaisessa Kolmiossa – ja Egyptiin sijoittuvassa Hieroglyfien salaisuus -teoksissa. Kirjoittajalta on ilmestynyt myös Seikkailuja Lapissa- ja Scifi-seikkailuja multiversumissa -nuortenkirjasarjat.