Kirjoittajan elämä ja vastuu

Kalle Malmberg tarkastelee uudessa esseekokoelmassaan ihmiselämäänsä ja sen rajoja. Hän esimerkiksi kysyy, olisiko hänen elämällään merkitystä ilman siihen kuuluvaa kuolemaa ja hakee omaa paikkaansa uskon ja tiedon loputtomilla markkinoilla.

Ihmisen suhdetta koko olevaiseen pohtivien kirjoitustensa lisäksi Malmberg tarjoaa lukijalle työelämään, eläinsuhteisiimme ja parhaillaankin kovin ajankohtaisiin rinnakkaiselon ongelmiin liittyviä oivalluksiaan.

Teoksen jokainen kirjoitus sivuaa tavalla tai toisella myös moraalista vastuutamme itsestämme ja kanssakulkijoistamme, teoistamme ja puheistamme. Viimeistään nyt meille kuuluu säästää, suojella ja neuvotella, eikä suinkaan ahnehtia ja torata.

Esseiden alkuperä on erilaisissa keskusteluissa, puheenvuoroissa ja kommenteissa, joihin kirjoittaja on osallistunut ja joita hän on kirjoittanut viime vuosina.

Kalle Malmberg on tehnyt pitkän uran talouteen ja ympäristöön keskittyneenä toimittajana. Monimuotoisemmaksi viime vuosina muuntuneen kirjoittamisensa lisäksi hän harrastaa kielten ja kulttuurien tutkimusta ja opiskelua. Malmbergilta on aiemmin ilmestynyt muun muassa esseekokoelma Puun takaa (Filologinen Klubi, 2022).

 

Ei tullut kirjailijaa. Esseitä. Filologinen Klubi 2023.

ISBN 978-952-69812-7-7 (pehmeäkantinen)

Filologinen klubi -kustantamo