Toimijakuvailuohje julkaistu

Kansalliskirjaston toimijakuvailupalvelu on julkaissut ohjeen henkilön- ja yhteisönnimien kuvailusta auktoriteettitietueissa: https://www.kiwi.fi/display/Toimijakuvailupalvelu/Toimijakuvailuohje.

Toimijakuvailuohje sisältää ohjeita ja suosituksia henkilöiden ja yhteisöjen kuvailutietojen merkitsemisestä auktoriteettitietojen Marc 21 -formaatissa. Ohje perustuu RDA-kuvailuohjeisiin. Ohjeessa on yhdistetty aikaisemmat erilliset Fennican ja Violan henkilöiden ja yhteisöjen nimien auktorisointia koskevat ohjeet. Tämän yhdistämisen tarkoituksena on yhtenäistää toimijakuvailuohje kattamaan eri alojen toimijat selkeäksi kokonaisuudeksi. Ohjeen suosituksia noudatetaan myös Melindan Asteri-ympäristössä. 

Toimijakuvailuohjeeseen on koottu runsaasti esimerkkejä helpottamaan ohjeen käyttöä. Ohjetta päivitetään tarpeen mukaan ja palautetta voi lähettää osoitteeseen toimijakuvailu-posti@helsinki.fi. Ohjetta voi myös kommentoida suoraan verkkosivuilla.

Lisätietoja toimijakuvailupalvelusta löytyy verkkosivuilta: https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/palvelut/tiedonkuvailun-asiantuntijapalvelut/toimijakuvailupalvelu.