Digituen palvelukuvaus käytettävissä PTV:ssä ja Suomi.fi:ssä

Väestörekisterikeskus tiedottaa:

Digituen pohjakuvaus sekä ohje digituki-palvelun kuvaamiseen ovat valmiit ja nyt julkaistu käyttöönne Suomi.fi-palveluhallinnassa ja Suomi.fi-palvelutietovarannon (PTV) käyttöliittymissä.
Palvelun kuvaa palvelutietovarantoon se organisaatio, joka järjestää palvelun.

    •    Kirjasto tarjoaa tiloissaan digitukea - kirjasto kuvaa palvelun ja asiointikanavat
    •    Kirjasto vuokraa tilat toiselle toimijalle, joka järjestää digitukea kirjaston tiloissa. Kyseinen toimija kuvaa palvelun, mutta kirjasto kuvaa palvelupaikan asiointikanavana

Pyydämmekin teitä välittämään tämän viestin kirjastonne tiloissa digitukea järjestävälle taholle, mikäli kirjastonne ei itse tarjoa kyseistä palvelua. Kyseinen pohjakuvaus on tarkoitettu kaikille digitukea järjestäville tahoille (myös järjestöille ja yrityksille).
Huom! Pyydän vielä huomioimaan, että ptv:ssä on ollut tekninen ongelma, minkä vuoksi kaikkia asiasanoja ei juuri tällä hetkellä pysty lisäämään kuvaukseen. Ongelma on ilmoitettu korjaantuvan 6.8. Voitte kuvata palvelunne valmiiksi, mutta suosittelemme palvelun julkaisua 6.8. tai jälkeen. Pohjakuvaukseen tullaan lisäämään ainakin opastus, neuvonta ja sähköinen asiointi -asiasanat, jotka löytynevät siis 6.8. jälkeen.
 
Suomeksi pohjakuvauksen ohje löytyy täällä: https://palveluhallinta.suomi.fi/storage/cms.files/2hH82duNN9zQZ1ot.pdf
Saman sivun alaosasta löytyy myös palveluhallintasivuston käytön ohje sekä ohjeet rekisteröitymisen, mikäli ette ole sinne vielä rekisteröityneet.

Ruotsiksi pohjakuvauksen ohje löytyy vielä toistaiseksi esuomen sivustolta: https://esuomi.fi/suomi-fi-tjanster/suomi-fi-servicedatalager/material/?lang=sv
Digituen pohjakuvaus, suomeksi ja ruotsiksi löytyvät PTV-käyttöliittymästä nimellä digituki/digistöd.

Oheisen linkin kautta löytyy vielä ohjeet palvelutietovarannon käyttöönottoon:
https://palveluhallinta.suomi.fi/fi/sivut/palvelutietovaranto/kayttoonotto/kayttoonoton-vaiheet

Mikäli tarvitsette tukea palvelun kuvaamiseen tai muutoin ptv:oon liittyen, pyydän ottamaan yhteyttä ptv-tukeen ptv-tuki@vrk.fi.

Toiveenamme on, että elokuun 22. päivään mennessä mahdollisimman moni kirjasto olisi ehtinyt kuvata palvelunsa palvelutietovarantoon. Tuolloin käynnistyy Ylen Nettiä ikä kaikki-kiertue kirjastoissa (10 eri paikkakuntaa) ja olisi hienoa, että mahdollisimman monen paikkakunnan kirjastojen tarjoama digituki-palvelu löytyisi silloin Suomi.fi:stä. VRK on myös mukana kiertueella. Linkki vielä Yle-kiertueeseen, mikäli se on jäänyt näkemättä https://yle.fi/aihe/nettia-ika-kaikki