Tapahtuma- ja ideapankki

Luonto lainassa -viikko

Kuvaus ja tavoite

Vuonna 2020 Luonto lainassa -viikon teema on vesiensuojelu. Jokainen voi osallistua Luonto lainassa -viikkoon helposti vierailemalla omassa kirjastossaan ja lainaamalla aiheeseen liittyvän kirjan.

Kirjastot voivat tulostaa Suomen luonnonsuojeluliiton nettisivuilta julisteen ja laittaa sen esille vesiaiheisten kirjojen kanssa. Kuka tahansa voi itse järjestää ohjelmaa ja keksiä vesiensuojeluun liittyviä tempauksia. Ota yhteyttä lähikirjastoosi tai Luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistykseen ja ehdota!

Luonto lainassa -viikon aikana 3.–9.2. kannustetaan liittymään Luonnonsuojeluliiton jäseneksi. Uudet jäsenet saavat liittymislahjaksi Pinnan alla -teemaisen kassin tai kaksi numeroa Suomen luonto -lehteä. Lue lisää: sll.fi/luontolainassa

Kategoriat
asiakkaiden osallisuus ja yhteistyö
kirjallisuus
käsityöt / käsillä tekeminen
luonto
näyttelyt
opastus
taide
työpajat
Kohderyhmä
kaikki asiakkaat
kirjaston henkilökunta
Tapahtuman kesto
useamman päivän tapahtuma tai teemaviikko
Tapahtuman hinta
ilmainen
Suositeltava ajankohta
3.–9.2.2020
Toimijat ja yhteistyötahot
Suomen luonnonsuojeluliitto ry
Tarvittavat materiaalit ja niiden käyttötarkoitus
Juliste ja vesiteemaisia kirjoja. > sll.fi/luontolainassa
Miten tapahtuma tai idea toteutetaan

Yksinkertaisimmillaan Luonto lainassa -viikkoon voi osallistua lainaamalla vesiaiheisen kirjan. Viikko on pop up -henkinen vapaa tapahtuma, johon kuka tahansa voi keksiä vesiensuojeluun kannustavaa tai tietoutta lisäävää toimintaa ja tempauksia. Veden kaikkia olomuotoja voi hyödyntää; muista myös lumi ja jää! Ehkäpä lumiukot kutsuvat tutustumaan kirjaston tarjontaan jo pihalla. Nyt on myös hyvä hetki lainata itseään luonnolle ja liittyä Suomen luonnonsuojeluliiton jäseneksi.

Tiedotus
Jaa tietoa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #luontolainassa. Kiinnitä juliste kirjastoon keskeiselle paikalle vesiaiheisten kirjojen oheen. Tiedota kirjaston nettisivuilla.
Kuvauksen laatinut kirjasto
Suomen luonnonsuojeluliitto
Yhteystiedot
jenni.hamara@sll.fi