Yleisten kirjastojen konsortio -hankkeen kokousmuistio 2013-1

Aika

5.4.2013.

Paikalla 

Virva Nousiainen-Hiiri, Erkki Lounasvuori, Aino Ketonen (siht.)

1. Neuvottelut BTJ:n kanssa

Eke kertoi uusimmat kuulumiset 4.4.2013 käydyistä luettelointitietojen vapautumista koskevista neuvotteluista BTJ:n kanssa. 

2. Ajankohtaiset asiat

Aino on aluksi perehtynyt itsenäisesti Yleisten kirjastojen konsortio –hankkeeseen. Konsortion on tarkoitus käynnistää toimintansa vuoden 2014 alusta.

Kiireellisimpinä tehtävinä Ainolle tulee uuden konsortiosopimuksen valmistelu yhteistyössä konsortion valmisteluryhmän kanssa. Palaverissa sovittiin, että Aino ottaa yhteyttä Inkeri Näätsaareen, Aija Laineeseen ja Rebekka Pilppulaan yhteisen kokousajan sopimiseksi. Kokouksessa on tarkoitus käsitellä Yleisten kirjastojen konsortion sopimusluonnosta.

Eke sopii Maisa Lovion kanssa palaverin Kuntaliittoon, jossa käsitellään sopimuksen tekstiosaa (lainsäädännöllinen näkökulma) ja mahdollisuutta tehdä hankintayhteistyötä KL-Kuntahankinnat Oy:n kanssa.

Aino sopii tapaamisen, jossa esitellään Yleisten kirjastojen konsortio –hanketta Melindan väelle. Yhteyshenkilö Melindaan on Nina Hyvönen.

Palaverissa todettiin, että tiedottamisen Yleisten kirjastojen konsortiosta voi aloittaa. Sovittiin, että Aino ja Eke tekevät kotisivut hankkeelle. Eke pyytää Matti Sarmelaa luomaan hankkeelle oman postituslistan. Keskusteltiin, että hankkeelle tarvitaan yhtenäinen graafinen ilme esim. pp.-esityksiin. Pohdittiin luodaanko hankkeelle myös oma logo. Aino tiedustelee Heini Oikkoselta Taskukirjaston graafisen ilmeen suunnittelusta/suunnittelijasta.

3. Hankkeen esittelyt eri toimijoille

Aino ja Virva ovat menossa 11.4.2013 esittelemään hanketta Yleisten kirjastojen neuvoston kokoukseen Seinäjoelle.

Aino on menossa 22.4.2013 FinElibin aineistopäivään puhumaan hankkeesta.

Aino ja Virva ovat menossa Lapin maakuntakirjastokokoukseen 24.4.2013 kertomaan Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin –hankkeesta ja Yleisten kirjastojen konsortio –hankkeesta.

Muistion laati: Aino Ketonen.