IP-osoitteiden tallennus Halti-tietokantaan

Voidakseen käyttää -tietokantojen haku- ja kopioluettelointioikeutta sekä FinELibin kautta hankittuja elektronisia aineistoja, kirjastojen pitää tallentaa ajantasaiset ja oikeat tiedot ip-osoitteistaan Kansalliskirjaston Halti-tietokantaan. Aiemmin ip-osoitteet tallennettiin Kirjastot.fi:n Kirjastotietokantaan, mutta talennuskäytäntö muuttui 2010 tammikuussa.

Yleiset kirjastot päivittävät IP-osoitteissa tapahtuvat muutokset Kansalliskirjaston asiakas- ja aineistotietokanta Haltiin.

Yleiset kirjastot kirjautuvat Haltiin kirjastot.fi –tunnuksilla osoitteessa:

https://halti.kansalliskirjasto.fi/kirjastotfilogin.php

Mikäli kirjastot.fi –tunnuksilla kirjautumisessa on ongelmia tai kirjastot.fi-tunnukset ovat kateissa, ota yhteyttä kirjastot.fi –toimitukseen (toimitus@kirjastot.fi) ja lähetä kopio viestistä FinELib-palveluosoitteeseen (finelib@helsinki.fi).
Huom! Kuntaliitoskuntien kirjastoilla ja maakuntakirjastoilla on käytössään erilliset Halti-tunnukset, joilla kirjaudutaan osoitteessa:

https://halti.kansalliskirjasto.fi

Kirjastot.fi:ssä ei pystytä näkemään näitä kuntaliitoskuntien Halti-tunnuksia, joten kysy niitä suoraan Kansalliskirjastosta (finelib@helsinki.fi).

Maakuntakirjastojen hankinnan pääyhteyshenkilöille on toimitettu käyttäjätunnukset Haltiin. Mikäli tunnukset omalta kirjastoltasi puuttuvat tai ovat hukassa, ota yhteyttä FinELibiin (finelib@helsinki.fi).

On ehdottoman tärkeää, että kaikki kirjastot, jotka ovat hankkineet elektronisia aineistoja FinELibin kautta

  • ovat tallentaneet Halti-tietokantaan toimivat ip-osoitteet
  • päivittävät ip-osoitteiden muutokset tietokantaan
  • huolehtivat siitä, että päivitetyt ip-osoitteet ovat vain ja ainoastaan aineistoja tilaavan kirjaston omia ja omassa käytössä olevia osoitteita

Ilman toimivia ip-osoitteita kirjastosta ei ole pääsyä sen tilaamiin aineistoihin. Mikäli tilattuihin aineistoihin pääsyssä on ongelmia, ota yhteyttä FinELibiin (finelib@helsinki.fi).