Kirjastojen kirjallisuuspalvelut

Teoshaun lisäksi kirjastot tarjoavat kattavasti tietoa kirjailijoista ja kaunokirjallisuudesta sekä artikkeleita, lukuvinkkejä ja keskustelumahdollisuuden Kirjasampo-palvelussa. Sivuston sisällöt ovat kaikkien selailtavissa, rekisteröityneet käyttäjät voivat myös koota kirjahyllyjä ja kommentoida teoksia. Sivupiiri on Kirjasammon lasten- ja nuortenkirjallisuuden osio, jossa on lapsille ja nuorille suunnattuja kirjavinkkejä ja -esittelyitä.

Kaikkien yleisten kirjastojen e-kirjat näyttävästä eKirjastosta voi etsiä kirjojen lisäksi myös kirjallisuutta ja kirjastoja käsitteleviä videoita sekä äänikirjoja ja radio-ohjelmia. Kirjastokortin numeron ja tunnusluvun avulla palvelussa pääsee lainaamaan e-aineistoja, joihin kyseinen kirjasto on ostanut käyttöoikeudet.

Digi.kirjastot.fi kokoaa yleisten kirjastojen digitoitua aineistoa yhteen palveluun ja helpottaa sen löydettävyyttä. Palvelussa voi lukea myös aineistoesittelyjä ja selata kokoelmia karttanäkymässä.

Kirjastokaista on kirjastojen oma netti-tv ja -radio. Palvelu sisältää videoita ja radio-ohjelmia kirjastoista ja niiden palveluista, kirjoista ja kirjailijoista. Se osallistuu lukemisen edistämiseen ja kirjastopalveluiden markkinointiviestintään sekä toimii koulutuskanavana mm. kirjastoammattilaisille, opettajille ja mediakasvatustoimijoille.

Kustantajat-sivulla on lista suomalaisista kustantajista ja linkit niiden verkkosivuille.

Pienkustantajat voivat tiedottaa uutuuksistaan Kirjastot.fi:n keskustelufoorumin osiossa Pienkustantajien uutuuksia.

Linkki maailman runouteen on Lahden kaupunginkirjaston tuottama tietokanta, jossa voi etsiä suomeksi käännettyä maailman runoutta antiikista nykyaikaan. 

Kirjasammon ja Kirjastokaistan Kirjallisuuskirje tarjoaa ajankohtaista tietoa ja vinkkejä Kirjastot.fi:n kirjallisuuspalveluista. Kirjeen voi tilata sähköpostiinsa, ja se lähetetään 1-2 kertaa kuukaudessa.