Kirjastojen kirjallisuuspalvelut

Teoshaun lisäksi kirjastot tarjoavat erittäin kattavasti tietoa kirjailijoista ja kaunokirjallisuudesta sekä artikkeleita, lukuvinkkejä ja keskustelumahdollisuuden Kirjasampo-palvelussa. Sivuston tietosisällöt ovat kaikkien selailtavissa, rekisteröityneet käyttäjät voivat myös koota kirjahyllyjä ja kommentoida teoksia. Palvelun yhteydessä on myös Ylen kirjallisuusohjelmien Kirjakalenteri. Sivupiiri on Kirjasammon nuortenkirjallisuussivu, josta löytyy nuorille suunnattuja kirjavinkkejä ja -esittelyitä. Myös nuoret käyttäjät voivat rekisteröidyttyään kommentoida ja arvostella teoksia käyttämällä Kirjasammon kommenttitoimintoa sekä tehdä omia kirjahyllyjä.

Kaikkien yleisten kirjastojen e-kirjat näyttävästä eKirjastosta voi etsiä kirjojen lisäksi myös kirjallisuutta ja kirjastoja käsitteleviä videoita sekä äänikirjoja ja radio-ohjelmia. Kirjastokortin numeron ja tunnusluvun avulla palvelussa pääsee niihin teoksiin, joihin kyseinen kirjasto on ostanut käyttöoikeudet.

Digi.kirjastot.fi kokoaa yleisten kirjastojen digitoitua aineistoa yhteen palveluun ja helpottaa sen löydettävyyttä. Palvelussa voi lukea myös aineistoesittelyjä ja selata kokoelmia karttanäkymässä.

Kirjastokaista on kirjastojen oma netti-tv ja -radio. Palvelu sisältää videoita ja radio-ohjelmia kirjoista ja kirjailijoista sekä kirjastoista ja niiden palveluista. Se osallistuu lukemisen edistämiseen ja kirjastopalveluiden markkinointiviestintään sekä toimii koulutuskanavana mm. kirjastoammattilaisille, opettajille ja mediakasvatustoimijoille.

Kustantajat-sivulla on lista suomalaisista kustantajista ja linkit niiden verkkosivuille.

Pienkustantajat voivat tiedottaa uutuuksistaan Kirjastot.fi:n keskustelufoorumin osiossa Pienkustantajien uutuuksia.

Linkki maailman runouteen on Lahden kaupunginkirjaston tuottama tietokanta, jossa voi etsiä suomeksi käännettyä maailman runoutta antiikista nykyaikaan.