Ilmoitukset ja kampanjat

Poikkeusajan vinkki 33: Mistä on ruoka tehty? Ravitsemustietoa ja villivihanneksia

Ruokaan ja ravintoon liittyvä tapahtuma syntyy helposti, sillä notkuvathan kirjastojen hyllyt ruokaohjekirjoista ja verkossa on tietoa paljon. Jos järjestää jotain syömisen ympärille, saa olla tarkkana tiedonlähteiden luotettavuuden suhteen. Kun jokaisen on päivittäin syötävä, on kaupalliselle informaatiolle hyvä maaperä. Tässä joitain vinkkejä, joista osa on eri tuotannonalojen edunvalvojien informaatiota. Kaikki sivut eivät voi kertoa kaikkea.

Ruokavirasto: Ravitsemus- ja ruokasuositukset

Fineli.fi: Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämä elintarvikkeiden kansallinen koostumustietopankki

Opetus.tv Youtubessa: Ravintoaineet

Martat.fi: Tietoa ravintoaineista

Valtion ravitsemisneuvottelukunta Youtubessa: Terveyttä ruoasta - Hyvän ruokavalion aineksia

Alko: Alkoholin kalorit – mitä vahvempi ja makeampi juoma, sitä enemmän energiaa

Lihatiedotus.fi

Maitojaterveys.fi

Pro kala : Tietoa kalasta

Kotimaiset kasvikset ry

Elävä perintö: Hortoilu eli villivihannesten ja yrttien keräily

Martat.fi: Ruokareseptejä villivihanneksista

Luontoon.fi: Retkiruokaa luonnosta löytäen

UPM Metsä Youtubessa : Keruuyrttineuvoja Raija Kivimetsän hortoiluvinkit metsänomistajalle

Kasvilistaus myrkyllisistä kasveista ja tietoa: HUS Myrkytyskeskus

Lisää ravitsemuksesta Makupalat.fi: hakutulos "Ravitsemus"

Kavi.finna.fi: Einesrasia (1959)

Kaikki poikkeusajan vinkit löydät täältä. 

Kuva mainoksesta "Einesrasia"

Kuva: Kavi.finna.fi, "Einesrasia"

Mainosjuliste, jossa pula-ajan tuokareseptejä

Kuva: Finna.fi, Työväen arkisto

 

Organisaatio
Yleisten kirjastojen digihanke
Yhteyshenkilö
Päivi Litmanen-Peitsala