Erätauko-menetelmä ja dialogisuus kirjastoissa -etäkahvit

Erätauko-menetelmä on mukana monissa kirjastojen hankkeissa, erityisesti kun kirjastoissa ovat alkaneet dialogia kansalaisten ja päättäjien välillä edistävät demokratiahankkeet. Näillä etäkahveilla kuullaan, miten Erätauko-menetelmää on hyödynnetty Lahdessa lähikirjastoihin keskittyvässä hankkeessa, jossa yhteistyökumppaneina ovat olleet mm. yhdistykset, sekä Keravan kaupunginkirjaston hallinnoimassa demokratiahankkeessa, jossa pyritään edistämään dialogia mm. paikallisten nuorten ja päättäjien välillä.

18.5. klo 9-10.30 järjestettävillä etäkahveilla jaetaan ajatuksia ja hyviä käytänteitä siitä, miten Erätauko-menetelmää voi hyödyntää. Millaisista asioista on keskusteltu ja miten tilaisuuksia on markkinoitu? Millaista palautetta on saatu osallistujilta?

Osa keskusteluista toteutetaan pienryhmissä.

Esiteltävät hankkeet

  • Asukaslähtöisen toiminnan ja yhteiskunnallisen vuoropuhelun edistäminen Lahden lähikirjastoissa ‑hanke / projektikoordinaattori Pauliina Tuomela, Lahden kaupunginkirjasto.
  • Kuka sen skeittipuiston paikan määrää? Päättäjät ja nuoret pyöreän pöydän ääressä Keravalla / projektityöntekijä Jyry Soininen, Keravan kaupunginkirjasto.

Kohderyhmä ja ilmoittautuminen

Etäkahveille ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet kirjastolaiset. Teams-osallistumislinkin sisältävä kalenterikutsu lähetetään kaikkien Lahden AKE-alueen kirjastojen yleisiin sähköpostiosoitteisiin, josta sen voi jakaa eteenpäin oman kirjaston henkilöstölle.

Voit myös tilata kokouskutsun tällä lomakkeella (17.5. klo 14 mennessä).

Sijainti
Teams
Alkaa
Päättyy
Organisaatio
Lahden kaupunginkirjasto, alueellinen kehittämistehtävä
Yhteyshenkilö
Hanna Pitkänen
Puhelin
044 482 6071
Hinta
Maksuton
Materiaalit tilaisuuden jälkeen

Mahdolliset avoimeen jakoon tulevat diat linkitetään koulutusilmoitukseen: https://lahdenake.fi/koulutus/eratauko-menetelma-ja-dialogisuus-kirjast…

Koulutuksen tai seminaarin aihe