Vastaava kirjastovirkailija

Jyväskylän kaupunki hakee toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen kirjastopalveluihin 2.3.2020 alkaen

VASTAAVAA KIRJASTOVIRKAILIJAA

Vastaava kirjastovirkailija työskentelee Lohikosken pienkirjastossa. Lohikosken pienkirjasto on yhden työntekijän toimipiste ja kirjasto sijaitsee samassa rakennuksessa Lohikosken koulun kanssa. Työ on vuorotyötä sisältäen ilta- ja lauantaivuoroja. Tehtävään sisältyy viikoittain vuoroja Vaajakosken aluekirjastossa.

Vastaava kirjastovirkailija vastaa Lohikosken pienkirjaston päivittäistoiminnoista. Työhön kuuluvat kirjastovirkailijan ammatilliset tehtävät: monipuolinen asiakasneuvonta ja tietopalvelu, lukemiskulttuurin ja monipuolisen lukutaidon edistäminen, kokoelmatyö ja aineistologistiikan hoito sekä tapahtumatuotantoon ja palveluviestintään osallistuminen.

Kelpoisuusvaatimuksena on tieto- ja kirjastopalvelujen ammatillinen tutkinto tai tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu 35 ov (60 op) tieto- ja kirjastopalvelujen opintoja.

Työ edellyttää hyviä työyhteisötaitoja, valmiutta yksintyöskentelyyn ja kykyä työskennellä joustavasti erilaisten asiakasryhmien kanssa.

Vastaavalta kirjastovirkailijalta odotetaan erityisesti halukkuutta työskennellä lastenkirjastotyön parissa ja kykyä toimia yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Arvostamme innostunutta ja kehittämismyönteistä työotetta ja hyviä asiakaspalvelutaitoja. Eduksi ovat myös hyvät tieto- ja viestintätekniset taidot sekä kokemus yleisten kirjastojen e-aineistoista ja kirjastojärjestelmien käytöstä.

Jyväskylän kaupunginkirjasto on osa Keski-kirjastot -yhteisjärjestelmää, johon kuuluvat kaikki 23 Keski-Suomen kuntaa. Keski-kirjastoissa on käytössä Aurora-kirjastojärjestelmä.

Palvelusuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti (KVTES).

Tehtävä alkaa 2.3.2020 tai sopimuksen mukaan. Tehtävässä on koeaika.

Jyväskylän kaupunki on savuton työpaikka.

Tehtävää haetaan Kuntarekryn kautta: https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/vastaava-kirjastovirkailija-jyv-54-1266-19/

Kaupunki
Jyväskylä
Alkaa
Päättyy
Organisaatio
Jyväskylän kaupunki, kirjastopalvelut
Yhteyshenkilö
Hanna Martikainen
Puhelin
+358142664094