Kirjastonjohtaja

Sysmä on vanha ja vetreä itähämäläinen kunta jylhän Päijänteen maisemissa. Kirjakylänä tunnetussa vajaan 4000 asukkaan Sysmässä on monipuolista kylä-, yhdistys- ja kulttuuritoimintaa.  

Sysmän kunta hakee KIRJASTONJOHTAJAA vakinaiseen virkaan 1.7.2018 alkaen.

Vuonna 2015 ajanmukaistettu kirjasto on kuntalaisten kohtaamispaikka. Kuulumme Päijät-Hämeen kirjastojen Lastu-kimppaan. Kirjastojärjestelmänä on Aurora ja verkkopalveluna Finna. Kirjastonjohtaja vastaa kirjaston esimiestyöstä, taloudesta, toiminnan suunnittelusta ja kehittämisestä, tiedottamisesta, kokoelmatyöstä, hankinnoista sekä näyttelyjen ja tapahtumien järjestämisestä. Seudullinen yhteistyö tukee palvelujen kehittämistä. Asiakas- ja tietopalvelu sekä kokoelman ylläpito pitävät työssä ajan tasalla, työ sisältää iltatyötä. Lähihaastetta antaa lasten ja nuorten kirjastotyön monipuolistaminen. Kirjastonjohtaja vastaa kirjailijaresidenssi Villa Sarkian hallinnoinnista yhteistyössä Nuoren Voiman Liiton kanssa. Kirjastonjohtajan tehtävänä on myös omatoimikirjaston toiminnan valmistelu.

Hakijalta edellytämme hyviä esimies-, viestintä- ja yhteistyötaitoja. Sysmässä kiinnostus lasten ja nuorten kirjastotyöhön on etu, kuten myös kyky huomioida seniori-ikäiset kirjastopalveluissa. Arvostamme myös kokemusta kirjastonjohtajan tehtävästä.

Kelpoisuusvaatimuksena on kirjastolain 17 § mukainen osaaminen (virkaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, johtamistaito ja hyvä perehtyneisyys kirjastojen tehtäviin ja toimintaan).

Virkaan valitun henkilön on 30 päivän kuluessa valintapäätöksestä esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Palkka määräytyy KVTES: n mukaan. Tehtävän täyttämisessä noudatetaan neljän kuukauden koeaikaa.

Hakuaika päättyy keskiviikkona 2.5.2018 klo 15.00. Hakemukset pyydetään lähettämään osoitteella Sysmän kunta, Valittulantie 5, 19700 Sysmä. Kuoreen pyydetään merkitsemään ”kirjastonjohtajan virka”. Kelpoisuutta osoittavat opintotodistukset esitetään mahdollisen haastattelun yhteydessä.

Lisätietoja: hallinto- ja sivistysjohtaja Tuula Mäkinen 044-7134505 tai kirjastonjohtaja Riitta Kuisma 044-7134531, sähköposti: etunimi.sukunimi@sysma.fi.

Kaupunki
Sysmä
Sijainti
Päijät-Häme
Organisaatio
Sysmän kunta
Yhteyshenkilö
Riitta Kuisma
Puhelin
0447134531